YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kayıp Dalgıcın Zıpkını Bulundu

30 Ekim 2009 tarihinde eklendi

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyü açıklarında dalarak balık yakalamak isterken hava muhalefeti sebebiyle denizde kaybolan İlhan Görgü’nün (27) aynı bölgede tekrar kaybolmasının ardından bölgede arama çalışmaları sürerken, deniz polisi 25 metre derinlikle şahsa ait zıpkını buldu.
Edinilen bilgiye göre İstanbul'dan 5 arkadaşı ile birlikte Eceabat ilçesine bağlı Küçük Kemikliburun mevkiine geldikten sonra balık yakalamak için denize dalan İlhan Görgü (27) daha sonra kaybolmuştu. Pazar günü meydana gelen olayın ardından bölgede arama yapan Deniz Polisi ekipleri yaklaşık 25 metre derinlikte İlhan Görgü’ye ait zıpkın ile buna bağlı şişi buldu. Bölgede İlhan Görgü’ye ulaşamayan ekipler şahsın akıntının etkisiyle Yunan adalarına doğru sürüklenmiş olma ihtimaline karşı Yunan sahil Güvenlik ekipleri de bilgilendirdi.
Bilindiği gibi ORKA Deniz Av Malzemeleri Şirketi'nin ortaklarından İlhan Görgü, gıda mühendisi Hakan Şen (30), gümrük şirketi bulunan Ünal Kılıç (30), Emin Can (32) ve demir doğramacısı Ali Koç (37), geçen sene de Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyündeki bir pansiyonda konakladıktan sonra zodyak botla denize açılmış ve ardından kaybolmuşlardı. Çanakkale Boğazı'nın Ege Denizi girişindeki "Mavria" olarak bilinen "Tavşan Adaları" kıyısında avlanmaya gittikleri öğrenilen şahıslardan 24 saat haber alınamaması üzerine yakınları durumu emniyete bildirmişti. Yapılan aramalar sonunda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir bot, şahısları Tavşan Adası'nda sağ olarak bulmuş ve Çanakkale'ye getirmişti. 

4.037 kez okundu