YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

İşte Çanakkale’de Yabancılara Satılan Arazi Miktarı

Çanakkale’de yabancılara satılan arazi miktarının ne kadar olduğu CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’ün verdiği soru önergesi ile ortaya çıktı.

14 Ekim 2016 tarihinde eklendi

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’ün Çanakkale’deki arazi satışlarına ilişkin olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verilen soru önergesine verilen cevap Çanakkale’deki arazi satışı gerçeği hakkında kamuoyunun bir nebze de olsa bilgi sahibi olmasına vesile oldu.

Önergesinde Çanakkale kamuoyunda tarım arazilerinin ve gayrimenkullerin hızla el değiştirmeye başladığı yönünde güçlü bir algı oluşmaya başladığını ifade eden Öz, kuru ve sulu tarım arazilerinde 10 dekar, dikili tarım arazilerinde 5 dekar ve örtü altı tarım arazilerinde 1 dekarın altındaki arazilerin ekonomik bütünlük arz etmemesi nedeniyle satış yapılmasının önünde bir yasal engel bulunmamakla beraber satış yapılan arazilerde tarımsal faaliyetin sürdürülmemesi nedeniyle üretim kaybı yaşanmaktadır, dedikten sonra şu sorularına yanıt istemişti. “Çanakkale Merkez ve ilçelerinde arazi alan yabancı kişi ve şirket sayısı kaçtır? Bu kişilerin Çanakkale Merkez ve ilçeleri ile köylerinde aldıkları toplam arazi miktarları nedir? Çanakkale’de el değiştiren arazilerin mülkiyet sahiplerinin uyruğuna göre dağılımı nedir? “

59 YABANCI ÇANAKKALE’DEN ARAZİ SATIN ALMIŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Öz’ün sorularına verdiği yanıtta Çanakkale ili merkez ve ilçelerinde arazi alan gerçek kişi sayısının 59 olduğunu belirterek, “Ayrıca bunların dışında yabancı şirket bulunmamaktadır. Bu kişilerin Çanakkale merkez ve ilçeleri ile köylerinde aldıkları arazi miktarı 151.948 m²’dir. İlimizde yabancıları arazi satışı yapılan yerler, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Ezine, Gelibolu, Gökçeada,Yenice ve Merkez’dir. En çok arazinin yabancılar tarafından alındığı ilçemiz Ayvacık ilçesidir” dedi.

Öz’ün “Çanakkale Merkez ve ilçeleri ile köylerinde arazi alan ama ikametleri ilimizde bulunmayan toplam kaç Türk vatandaşı bulunmaktadır? Bu vatandaşlarımızın aldığı arazilerin toplam miktarı nedir?” sorusuna ise taşınmaz maliklerinin ikamet yerlerine ilişkin TAKBİS sisteminde sorgulama kriteri olmadığından net bir bilgiye ulaşılamadığı ifade edildi.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.789 kez okundu