YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

İçdaş Assos Antik Kenti Kazılarına Sponsor Oldu

İÇDAŞ Elektrik Enerji Üretim ve Yatırım A.Ş. Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Assos Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarına sponsor oldu.

29 Haziran 2016 tarihinde eklendi

İÇDAŞ Elektrik Enerji Üretim ve Yatırım A.Ş ile Assos Antik Kenti Bilimsel Kazı Başkanlığı arasında Assos Antik Kenti bilimsel çalışmalarına destek verilmesine ilişkin ortak hizmet protokolü imzalandı. Bu protokol aracılığı ile Assos Antik Kenti’nde kazı çalışmalarının yapılması, alandaki taşınmaz kültür varlıklarına ilişkin her türlü etüt, röleve, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzenlemesi gibi uygulama konularında desteğin sağlanması ve kazı çalışmalarının tüm aşamalarında teknik, lojistik ve kurumsal işbirliğinin sağlanması amaçlanıyor. 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olacak protokolün İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş ile Assos Antik Kenti Kazı Başkanlığı tarafından yapıldığını belirten yetkililer bunun Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından da onaylandığını ifade ettiler.

İmza protokolüne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Assos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan ve İçdaş Elektrik Enerji Üretim Yatırım A.Ş Genel Müdürü Bülent Engin katıldı.

1.986 kez okundu