YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Homeros Ödülü Prof. Dr. Haluk Şahin’in Oldu

“55. Uluslararası Troia Festivali” kapsamında düzenlenen “Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü” bu yıl Prof. Dr. Haluk Şahin’e verildi.

11 Ağustos 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale’de bu yıl 55. kez düzenlenen Uluslararası Troia Festivali’nin resmi açılış töreni Troia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Troia Festivali’nin önemine değinerek, “Biz bugün Korfmann’ın büyük emek verdiği, UNESCO’nun Dünya Mirası kabul ettiği Troia’dayız. Vakitlerden de 2018 Troia Yılı’ndayız. Bu antik kent sadece Çanakkale’nin değil, ülkemizin, hatta dünyanın gözbebeği. Zamanlar üstü bir değer ve tüm insanlığa ait bir hazine. Maziden kalmış ve atiye nakledilecek bir kadim ve bir büyük medeniyet. 2018 Troia Yılı işte bu yücelikler buluşması için eşsiz bir fırsat. Tozlarından arındırılan bu birikim, 2018 Troia Yılı ile daha da ışıldıyor. Bu göz kamaştırıcı güzellik, özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Troia’dan çıkarılan arkeolojik eserlerin sergileneceği Troia Müzesi’nin 2018 yılında açılacak olması ile daha bir anlamlı. Her zaman söylediğim bir hususu bu vesilesiyle tekrarlamak isterim ki o da “Troia’ya ait olan Troia’da kalmalıdır. 'Troia’nın kayıp hazineleri ait olduğu yere, Troia'ya iade edilmelidir. Bununla birlikte Homeros'un İlyadası 7’den 70’e herkes tarafından okunmalıdır. 2018 Troia Yılı’nın bir Anadolu Medeniyeti olan Troia’ya ve tüm Anadolu’ya büyük zenginlikler sunmasını ve Troia’nın dünya çapında kültürel bir cazibe merkezi olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından her yıl geleneksel olarak verilen Homeros Bilim Sanat Kültür Ödülü bu yıl Prof. Dr. Haluk Şahin’e verildi. Prof. Dr. Haluk Şahin’in ödüle layık görülmesinin nedenleri arasında Bozcaada’da 17 yıldır düzenlemiş olduğu Ozanın Günü ve Homeros Okuması etkinliği oldu. Şahin’in ayrıca “Troyalılar Türk müydü?” adlı bir inceleme kitabı ve kısmen Troya’da geçen “Ada” adlı bir romanı da var.

Troia Antik Kenti’nde gerçekleştirilen resmi açılış töreni “Homeros Okumaları” etkinliği ile sona erdi.

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi ve Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.755 kez okundu