YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

GESTAŞ’TAN “Günübirlik Gestcard” Uygulaması

Çanakkale Boğazı  ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ günübirlik vapur geçişlerinde yeni bir uygulama başlattı.

28 Eylül 2017 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili olarak GESTAŞ’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Değerli kamuoyu; Bilindiği üzere 15.09.2017 Cuma günü saat 00:00'dan itibaren geçerli olmak üzere Boğaz Hattı ile Gökçeada ve Bozcaada hattımızda araçlı geçişler için ücret tarifemizde değişikliğe gidilmiştir. Seferlerimizde yaklaşık 3 yıldır aynı fiyat tarifesi uygulanmaktadır. 3 yılın ardından bazı araç tiplerinde ve günübirlik araç promosyon uygulamasında yapılan bilet fiyat güncellemesi sonrası; taşınılan yolcu ve araç gelirleri toplamına bakıldığında; yapılan güncelleme ortalamada %12'ye karşılık gelmektedir. Çanakkale halkının (işçinin, memurun, asgari ücretli çalışanların ve öğrencilerin) yoğunlukla kullandığı yaya geçişlerinde herhangi bir fiyat değişikliği olmamıştır. 3 yıldır fiyat değişikliği yapılmamasına rağmen yaya yolcu fiyatları yine değişmemiştir. (Tam yaya yolcu 3 TL, Gestcardlı yaya yolcu 2 TL, 65 yaş üstü yaya yolcu 1.5 TL, öğrenci yaya yolcu 1 TL).

Yıllık 3 milyon 200 bin yaya geçişi (2 milyon 100 bin tam, 1 milyon 100 bin öğrenci) gerçekleşirken; promosyon olarak uyguladığımız günübirlik araç geçiş kullanımı yılda sadece 90 bin adettir. Bu rakamlar, Çanakkale halkının boğazı yaya olarak geçmeyi tercih ettiğini yansıtmaktadır. Canakkale-Kilitbahir hattında günübirlik araç promosyon geçiş uygulamasını kullanan araç sayısı, hatlarımızı kullanan toplam araç geçiş sayılarımızın sadece %3'lük dilimini oluşturmaktadır. (2016 yılı verilerine göre)

Otomobil cinsi geçişlerde, Boğaz hattı, Gökçeada ve Bozcaada hatlarında sadece 5 TL'lik bir güncellemeye gidilmiş, bazı araç tiplerinde ve günübirlik araç promosyon uygulamasında da bilet fiyat güncellemesi yapılmıştır. Tekrar vurgulamak isteriz ki, yapılan fiyat artışında oran %12'ye karşılık gelmektedir.

YENİ KAMPANYA, GÜNÜBİRLİK GEÇİŞLERE "GÜNÜBİRLİK GESTCARD"

Boğaz ve adalar hattında yolcularımıza sunduğumuz GESTCARD ile geçiş kampanyamız, ön ödemeli %15, avans ödemeli %10 indirim avantajıyla devam etmektedir. Ayrıca GESTAŞ olarak GESTCARDlara yeni ‘GÜNÜBİRLİK' kartımızı da ekleyerek ürün gamını genişletmiş bulunmaktayız. Plakaya tanımlı bu yeni GÜNÜBİRLİK GESTCARD ile yolcularımız, 2 Ekim Pazartesi gününden itibaren Boğaz hattında günübirlik geçişlerde %10 avantaj sağlayacaktır. En az 10 geçişlik yükleme şartı olan GÜNÜBİRLİK GESTCARDlar ile günübirlik geçiş ücretinde günde 4.5 TL fiyat indirimi söz konusudur. Boğaz hattında günübirlik geçişleri kullanan yolcularımız, ruhsat ve kimlikleriyle Genel Merkezimize başvurarak GÜNÜBİRLİK GESTCARDlarına sahip olabilecekler.

GESTCARD'IN AVANTAJLARI ARTACAK

26 bin araçlı GESTCARD kullanıcısı, yılda 365 bin adet araç geçişi yapmaktadır. GESTCARD kullanımı, bizlere Çanakkale halkının geçişlerinde GESTCARD'ı tercih ettiğini ve GESTCARD'ı önemli bir avantaj olarak gördüğünü göstermektedir. İlerleyen günlerde hizmete sunmayı düşündüğümüz farklı GESTCARD çeşitleriyle yolcularımıza farklı avantajlar sağlamayı planlamaktayız."

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.442 kez okundu