YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası’ndaki Kitabeler ile Yazıtlar Yenileniyor

Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası’nda bulunan ve doğa şartları sebebiyle zamanla zarar görmeleri sebebiyle bakıma alınan kitabeler ile yazıtlarda çalışmalar son aşamaya geldi.

27 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yetkilileri tarihi yarımadada bulunan kitabeler ile yazıtlardaki bakım ve onarım çalışmalarının 5 aydan buyana devam ettiğini belirterek, “Gelibolu Yarımadasında bulunan 16 kitabe ve yazıtta doğa şartları sebebiyle meydana gelen hasarlar ile bunun dışında yazıtlar ile kitabelerdeki daha önce yapılmış harf hatalarını ortadan kaldırmak için başlattığımız çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Yapılan çalışmalarda kitabe ve yazıtların büyük kısmı yenilenmesi tamamlandı. Geri kalan kitabe ve yazıtlarındaki çalışmalarda 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Yapılan bu çalışmalarımız sonunda tarihi yarımadada bulunan yazıtlar ile kitabeler daha güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.

Öte yandan özellikle Avustralya'da yayınlanan gazete ve televizyonlarda Gelibolu Yarımadası'ndaki yazıt ve kitabelerin tamamen kaldırılacağı konusunda haberler yapılmış ve bu konuda tepkiler yaşanmıştı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı da yaptığı açıklamada bu haberleri yalanlayarak bölgede bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını ifade etmişti. Aradan geçen 5 ay sonunda da bölgede bulunan anıt ve kitabelerin çoğu yenilenmiş oldu. Yıl sonuna kadar da bölgedeki 16 kitabe ve yazıtın tamamı yenilenmiş olacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.049 kez okundu