YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası’nda Rezervasyon Sistemi Şart

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimine sahip olan Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası’na ilgi her geçen gün artarken, bölgeye yüzlerce aracın gelmesi sebebiyle de izdiham yaşanıyor.

02 Nisan 2017 tarihinde eklendi

Özellikle hafta sonları yoğun olarak ziyaret edilen Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitliklerde adım atacak yer kalmazken, yüzlerce kişinin bölgeyi otobüslerle gezmesi sebebiyle trafikte de sıkışmalar yaşanıyor. Türkiye’nin dörtbir yanından 102 yıl önce Çanakkale Savaşları’nın gerçekleştiği yerleri görmeye gelenler bölgeyi gezerken duygusal anlar yaşarken, yoğunluk sebebiyle de zor anlar yaşıyorlar.

REZERVASYON SİSTEMİ ŞART

Öte yandan yolların oldukça dar olduğu Gelibolu Yarımadası’na aynı anda yüzlerce otobüsün gelmesi ile trafikte adeta adım atacak yerin kalmaması tepkiye sebep oluyor. Bölgeye gelenlerin şehitlikleri daha rahat bir şekilde gezmesi için rezervasyon sisteminin şart olduğunu belirten vatandaşlar yıllardan buyana bu konuda açıklama yapılmasına rağmen bir türlü bunun uygulamaya geçirilemediğini belirttiler. Bölgeye gelenlerin şehitlikleri daha rahat gezebilmeleri için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’ndan randevu alarak gelmelerinin bölgedeki araç yığılmasının önüne geçilebileceğini belirten vatandaşlar, bu uygulama sayesinde ziyaretçilerin Gelibolu Yarımadası’nı daha rahat gezebileceklerini ifade ettiler. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın bu konuda en kısa sürede bir çalışma yapmasını da isteyen vatandaşlar otobüslerle gelerek Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret edeceklerin önceden randevu almaları halinde bölgedeki araç yığılmalarının önüne geçilebileceğini, ziyaretlerinde sadece hafta sonları değil hafta içine de yayılması ile bu sorunun çözümlenebileceğini belirttiler. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın yapacağı bir çalışma ile bunun uygulanmasının mümkün olduğunu da belirten vatandaşlar, “Özellikle hafta sonları bölgeye gelen otobüs sayısı yüzlerce olabiliyor. Bu sebeple de bölgede adım atacak yer olmadığı için araçlar hareket edemez hale geliyor. Saatlerce yarımadada yollarda araç içinde beklemek zorunda kalıyoruz. Akşama kadar bölgede adeta çile çekiyoruz. Çoğu yeri göremeden memlekete geri dönüyoruz” dediler.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.569 kez okundu