YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası’nda İzdiham

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası’nı gezmeye gelen binlerce kişi bölgede izdihama sebep oldu. Yüzlerce otobüs tarihi yarımadada kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluştururken ziyaretçilerde adeta çile çekti.

30 Nisan 2017 tarihinde eklendi

Türkiye’nin dört bir yanından otobüslerle Çanakkale’ye gelen ziyaretçiler Gelibolu Yarımadası’nda yer alan şehitlikleri gezmek için özellikle hafta sonlarını tercih edince bölgede adım atacak yer kalmadı. Kilometrelerce uzunlukta otobüs kuyruklarının oluştuğu bölgede istedikleri yere ulaşmak isteyenler adeta işkence çekerken istedikleri yerlere ulaşmak için uzun süre yürümek zorunda kaldı.

ÇANAKKALE İL MERKEZİ İLE ECEABAT VE GELİBOLU YARIMADASI’NDA YÜZLERCE ARAÇ KUYRUKTA BEKLEDİ

Hemen hemen her hafta sonu Gelibolu Yarımadası’nda bu görüntülerin yaşandığını belirten vatandaşlar, “Bu bölgenin günde 400-500 otobüsü kaldırması mümkün değil. Bazen bu sayı çok daha yukarılara çıkıyor. Hafta sonları bölgeyi ziyaret etmeye gelenler yolların dar olması sebebiyle uzun otobüs kuyruklarının oluşması sebebiyle istedikleri yerlere gidemiyorlar. Gelen ziyaretçiler ihtiyaçlarını dahi gideremiyorlar. Büyük çoğunluğu ise şehitliklerin üzerlerine tuvaletlerini yapmak zorunda kalıyorlar. Kilometrelerce kuyrukta bekleyen ziyaretçiler, şehitlikleri gezerken sıkıntı yaşıyorlar. Hatta rahatsızlananlar sağlık merkezlerine güçlükle gidebiliyor. Bölgeyi ziyaret etmek için gelenler sabahtan akşama kadar tarihi yarımadada kuyrukta bekledikten sonra bölgeyi gezemeden geri dönmek zorunda kalıyorlar. Bu konuda en büyük sıkıntı ise belediyelerin yüzlerce araçla yaptıkları tur organizasyonları. Bu konunun mutlaka çözüme kavuşturulması şart. Belediyeler adeta birbirleri ile yarışırcasına yüzlerce araçla hafta sonları Gelibolu Yarımadası’na bu tür gezileri düzenleyince burada büyük sıkıntı yaşanıyor. bu turların hafta içine de yayılması ile sıkıntının çözüleceğine inanıyoruz. Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığımızın bu konuda bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Bu konuda bizce tek çare bölgede rezervasyon sistemine geçilmesi. Yetkililerden en kısa sürede bölgede rezervasyon sisteminin uygulanmasını istiyoruz. Aksi  halde bu sorun daha da büyüyerek devam edecek” dediler.

ÇÖPLER ŞEHİTLİKLERE VE YOL KENARLARINA ATILIYOR

Öte yandan bölgeyi gezmeye gelen binlerce kişinin tükettikleri yiyecek ve içeceklere ait çöplerin çoğunu şehitliklerde yol kenarlarına ve ağaçların aralarına atmaları da tepkiye sebep oluyor. Bölgeyi ziyaret edenlerin bu tür davranışlarının hoş görüntülere sebep olmadığını belirten yetkililer, bunun adeta şehitlere bir saygısızlık olduğunu ifade ettiler. Yetkililer otobüslerde tüketilen yiyecek ve içeceklere ait çöplerin en yakın yerdeki çöplüklere bırakılmasını isterlerken, bu tür uygulamayı yapanlar hakkında da gerekli yasal işlemin yapılacağını belirttiler.

“TUR OTOBÜSLERİ İÇİN KEPEZ-ECEABAT HATTINDAKİ ARABALI VAPUR KULLANILSIN”

Öte yandan Gelibolu Yarımadası’na gitmek üzere Çanakkale yönünden gelen otobüsler de Çanakkale il merkezinde trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. Çanakkale il merkezinde arabalı vapur kuyruğunda bekleyen çok sayıda araç Demircioğlu Caddesi’nde trafiği olumsuz yönde etkiledi. Şehir merkezinde trafiğin kilitlenmesine tepki gösteren Çanakkaleliler Gelibolu Yarımadası’na gidecek tur otobüslerinin şehir merkezine girmesinin büyük sıkıntıya sebep olduğunu belirterek, “Bu otobüsler özellikle hafta sonları Kepez-Eceabat hattında sefer yapacak olan arabalı vapurla bölgeye gitmeliler. Böyle olduğu taktirde şehir merkezine otobüsler girmeyeceği için bu sıkıntılarda yaşanmamış olur. GESTAŞ yetkililerinden de özellikle hafta sonları için bu konuda bir çalışma yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştular.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.288 kez okundu