YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Sardalya Festivali İle Coşacak

Sekiz farklı ülkeden 300’e yakın kültür ve sanat elçisinin buluşacağı ve açık hava sinema gösterimi  ile 14 Ağustos’ta başlayacak olan “20.Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali” 20 Ağustos gecesi Sertab Erener konseri ile son bulacak.

03 Ağustos 2017 tarihinde eklendi

1976 yılında Gelibolu Turizm ve Tanıtma Derneği öncülüğünde başlatılan ve bu yıl 14-20 Ağustos tarihleri arasında “Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali” adı ile 20’inci kez düzenlenen festival programı belli oldu. Gelibolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, 14 Ağustos’ta Hamzakoy’da açık hava sinema gösterimi ile başlayıp 20 Ağustos gecesi Sertab Erener konseri ile son bulacak.

Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Yunanistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Ukrayna ve Litvanya’dan grupların katılacağı festivalin ana teması olan dünyaca ünlü Sardalya balığının ön plana çıkarılarak, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile Gelibolu’da keyifli bir festival programı yaşanacağına vurgu yaparak, “Tüm halkımızı etkinliklerde aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Bu arada festivalin ilk etkinliği 14 Ağustos Pazartesi akşamı Hamzakoy’da gerçekleştirilecek olan açık hava sinema gösterimi olacak. “Nostalji Günleri” adı altında düzenlenen programın ilk filmi olan Ata Demirer'in baş rolü oynadığı  “Olanlar Oldu” saat 22.00’de ücretsiz olarak halkla buluşacak. 15 Ağustos akşamı  bir sahil kasabasında motorsikletiyle dondurma satan bir adamın hikâyesinin anlatıldığı  “Dondurmam Gaymak” isimli film ve 16 Ağustos akşamı da 2016 yılında vizyona giren baş rollerde Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar'ın rol aldığı “İftarlık Gazoz” isimli film açık hava sinema gösteriminde Hamzakoy’da daha önce çadır kurulan alanda yine saat 22.00’de izleyicileri ile buluşacak. 20.Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali’nde; 50’den fazla ünlü taklidi yapabilen sanatçı Yavuz Seçkin yepyeni sahne gösterisi 'Hangi Yüzle Stand-up Show' ile 17 Ağustos akşamı Gelibolu’da olacak. Rumeli Türküleri ile Burhan Güneş’in 18 Ağustos,  Manga’nın 19 Ağustos ve Sertab Erener’in  20 Ağustos’ta sahne alacağı halk konserlerinde gruplar da dans gösterilerini sergileyecekler. Belediye ek hizmet binası ile Atatürk Kültür Merkezi’nde el sanatları sergilerinin açılacağı, çocuk animasyon ve sportif etkinliklerin de yer aldığı festivalin resmi açılışı 18 Ağustos Cuma günü saat 17.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.677 kez okundu