YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Mevlevihanesi’nde Şeb-i Arus Programı Düzenlendi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki dünyanın en büyük Mevlevihanesinde Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslatının 744. yıldönümü nedeniyle sema gösterisi düzenlendi.

24 Aralık 2017 tarihinde eklendi

Gelibolu Mevlevihanesi'ni Koruma ve Mevlevi Kültürünü Tanıtma Derneği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun iş birliğinde düzenlenen etkinlik öncesi bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, insanlık tarihinde sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörünün sembolü olan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 744. vuslat yıldönümü için bir araya geldiklerini belirterek; "Bize yüzyıllar boyu hakikatin yolunu gösteren istikamet üzere yaşamak için bize rehberlik eden büyük kılavuzların, ulu zatların izinden gitmeye devam ediyoruz. Bu zatların en önemlilerinden olan 8 asır önce Anadolu'ya gelen Mevlana Celaleddin-i Rumi yaşadığı dönemde dil, din, ırk ve inanç ayrımı gözetmeksizin herkesi kucaklayan ve bütün yaratılmışları yaradanın birer emaneti kabul ederek, onlara hoşça bakan ve güzel gören düşüncesiyle çağını aşan ve evrensel değerler taşıyan önemli mesajlar vermiştir" dedi.

Konuşmanın ardından Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Gelibolu Mevlevihanesi'nin sancağının örneğini Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’a hediye etti.

Sema gösterisi ile sona eren etkinliğe Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Karadağ Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dzemo Redzematovic, İslam Birliği Gençlik Derneği Başkanı Sadmir Hadzidic, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Makedonya İslam Birliği Genel Sekreteri İrsal Jakubi, Slovenya Müslümanları Müftülüğünden İfet Suljic ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.451 kez okundu