YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Festivalde 3 Ton Sardalya 1 Saatte Tükendi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Sardalya Festivali’nde konuklara şehir merkezinde kurulan dev mangallarda pişirilen 3 ton sardalya balığı ücretsiz olarak dağıtıldı.

19 Ağustos 2017 tarihinde eklendi

Bu yıl 20.'si düzenlenen “Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya, Kültür ve Sanat Festivali” Gazi Süleyman Paşa Heykeli önünden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Yüzlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Meydanı Vedat Namık Uraz Halk Bahçesi önünde festival meşalesinin yakılması ve günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmaların yapılması ile resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Çanakkale Vali Yardımcısı ve Gelibolu Kaymakam Vekili Bekir Sıtkı Dağ, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İl Genel Meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı festival açılış programının ardından ise her yıl geleneksel hale gelen dev mangallarda konuklara ızgara olarak yapılan sardalya balığının ikramı yapıldı. Şehir merkezinde ücretsiz olarak dağıtılan yaklaşık 3 tona yakın Sardalya balığının dev mangallarda pişirildiği etkinlikte balıklar 1 saatte tükendi.

“Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya, Kültür ve Sanat Festivali” 20 Ağustos Pazar gününe kadar çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.107 kez okundu