YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Eski Çanakkale Fotoğrafları Sergisine Büyük İlgi

Gazeteci Ayhan Öncü ve Murat Kıray’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında özel koleksiyonlarından derlediği şehrin Cumhuriyet dönemine ait eski Çanakkale fotoğraflarından oluşan “Cumhuriyet Çanakkale’si” isimli fotoğraf sergisi Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde açıldı.

30 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleştirilen ve çoğu bugüne kadar hiç gün yüzüne çıkmamış fotoğraflarda oluşan “Cumhuriyet Çanakkale’si” isimli fotoğraf sergisinin açılışını Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptı. Açılan sergide 1930 ile 1970’li yıllara ait eski Çanakkale fotoğraflarının yanı sıra, döneme ışık tutan tarihi olaylar, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, spor etkinlikleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün Çanakkale’ye yaptıkları ziyaretlere ait fotoğraflar yer alıyor.

SERGİDE 175 FOTOĞRAF SERGİLENİYOR

Açılışta bir konuşma yapan Gazeteci Ayhan Öncü ve Murat Kıray, eski Çanakkale fotoğraflarının yer aldığı serginin önemine değinerek, “Bu sergiyi gezerken nostaljik bir yolculuk yaparak Çanakkale’nin geçmişini göreceksiniz. Fotoğraflara bakarken yıllardır gezdiğiniz sokakların o yıllardaki halini görünce oldukça şaşıracaksınız. Okullardaki öğrencilerin o yıllardaki fotoğraflarına baktığınızda belki orada kendinizi de görebileceksiniz. Unutmayın ki, geçmişini unutanın geleceğini olmaz. O sebeple geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor. Açtığımız bu sergi ile de Çanakkale’nin geçmişini gözler önüne sermek istedik” dedi.

Konuşmaların ardından “Cumhuriyet Çanakkale’si” sergisinin açılışına katılanlar beğeniye sunulan fotoğrafları tek tek inceleyip yıllar öncesine geri dönerek nostaljik anlar yaşadılar. Sergiyi gezerken zaman zaman gözyaşlarını tutamayan vatandaşlar, “Keşke eski Çanakkale’nin o günlerine dönebilsek” diyerek geçmişe özlemlerini dile getirdiler.

SERGİDEKİ FOTOĞRAFLAR BAŞKA YERDE DE SERGİLENECEK

Öte yandan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında Gazeteci Ayhan Öncü ve Murat Kıray’dan bilgi aldı. Sergide yer alan fotoğrafları çok beğendiğini ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, serginin sona ermesinin ardından bu fotoğrafların başka yerde de sergilenmesi için gerekli çalışmanın yapılacağını belirterek; “Sergideki fotoğrafları çok beğendim. Bu fotoğraflar Çanakkale’nin geçmişine ışık tutuyor. Bu eserlerin başka yerde de sergilenmesinden yanayım. Bu konuda da gerekli çalışmalar yapılacak. Ayrıca bu fotoğraflar Kent Müzesi’nde de sergilenebilir. Yeni belediye binamız yapıldığında bu fotoğrafları orada da değerlendirebiliriz. Amacımız Çanakkale’mizin geçmişine yönelik bu fotoğrafları herkesin görmesini sağlamak” dedi.

Sergi 9 Kasım 2016 Çarşamba gününe kadar Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde açık kalacak.

(HABER/GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ESKİ ÇANAKKALE FOTOĞRAFLARI SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ)
2.974 kez okundu