YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Eski Çanakkale Fotoğrafları Sergisi TroyPark AVM'de Açıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ve Belediye sosyal tesislerinde açıldıktan sonra Çanakkaleli vatandaşların yoğun ilgisini çeken eski Çanakkale fotoğraflarından oluşan “Cumhuriyet Çanakkale’si” isimli fotoğraf sergisi,TroyPark AVM’de yeniden vatandaşların beğenisine sunuldu.

07 Aralık 2016 tarihinde eklendi

Gazeteci Ayhan Öncü ve Murat Kıray’ın arşivlerden derledikleri eski Çanakkale fotoğraflarından oluşan ve ilk kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için 10 gün boyunca Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde sergilenen Cumhuriyet Çanakkale’si isimli fotoğraf sergisi gelen yoğun istek üzarine TroyPark AVM’de yeniden beğeniye sunuldu.

Çanakkale Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirelen ve vatandaşların yoğun ilgisini çeken Cumhuriyet Çanakkale Sergisi’nin TroyPark’ta düzenlen açılışına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu üyesi Doğan Türkmen ve vatandaşlar katıldı. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Gazeteci Murat Kıray, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını belirterek; “İlk gösterimini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaptığımız sergimize Çanakkaleli hemşerilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Bizlere ulaşarak fotoğrafları tekrar görmek istediklerini söylediler. Yoğun ilgi nedeniyle bizlerde çok mutlu olduk. Bu tür sergilerin vatandaşların yoğun uğrak yerlerinden birisi olan AVM’lerde olması çok önemli. Bu nedenle sergimize destek olan Çanakkale Belediyesine ve TroyPark AVM yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı konuşmada sergiyi daha önce gezdiklerini belirterek, “Ancak burada olan fotoğraflar bizlerin çocukluk ve gençlik dönemlerinin Çanakkale’sidir. Bu sebeple imkan varken bir kez daha görmek istedim. Serginin ilk gösterimi sonrasında vatandaşlardan bizlerde olumlu geri dönüşler almıştık. Talep yoğun olunca serginin bir kez daha gösterilmesi konusunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. TroyPark AVM yönetimini de sanata ve sanatçıya verdikleri desteklerden dolayı kutluyorum” dedi.

200'e yakın eski Çanakkale fotoğrafının yer aldığı TroyPark AVM’deki sergi 10 gün boyunca açık kalacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.860 kez okundu