YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Engelliler Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitlikleri Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı Ankara merkezde bulunan Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma Eğitim Rehabilitasyon ve Kültür Derneği üyelerini ağırladı.

06 Haziran 2016 tarihinde eklendi

Ankara merkezde bulunan Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma Eğitim Rehabilitasyon ve Kültür Derneği 97 üyesiyle 101 yıl önce gerçekleşen Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı bölgeyi ziyaret etmek için Gelibolu Yarımadası’na geldiler. Alan Başkanlığı tarafından görevlendirilen Tarihi Alan Kılavuzları ile Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası (Seyit Onbaşı), Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı Siperler, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi gibi Çanakkale Savaşları’nın geçtiği bölgeleri ziyaret ettiler.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Bakıcı gerçekleştirilen etkinlik hakkında şunları söyledi: “97 kişiyi buraya alıp gelmek buralarda gezdirmek gönüllerini hoş etmek hiç de kolay değil. Ama birilerinin cenabı Allah yüreklerine insani duyguları ve fazileti koydu ise insan olmak duygusunu kalplerine ve beyinlerine yerleştirdiyse işte o zaman son derece kolay oluyor. Tıpkı bizimkisi gibi bu organizasyonun gerçekleşmesinin tabanında insanlık ve insani değerlerin yüksekliği yatıyor.  Bu anlamda, hepinizin huzurunda Sayın Kültür Bakanımız Nabi Avcı beyefendiye, Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yayman beyefendiye ve Tarihî Alan Başkanımız Sayın Mehmet Gürkan beyefendiye ve Sayın Başkanımızın telefonundan beni sürekli arayan ve ilgisini alakasını kesmeyen Sayın Hakan Özbilek’e hepimiz adına başkanınız olarak sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum. Para kazanmak çok kolaydır; çiklet satar kazanırsın, ayakkabı boyar kazanırsın, çiçek satarsın kazanırsın, Allah göstermesin hırsızlık yapar kazanırsın ama dua kazanmak zordur. Bu saydığımız isimler şehitlerimiz huzurunda bizim duamızı aldılar. Dileriz ve temenni ederiz ki yeryüzünde yaşamları sürdüğü müddetçe bu dualarımız yanı başlarında olsun ve hiç bir işleri zor olmasın.”

1.643 kez okundu