YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Emitt’te 106 Farklı Ülkeden 700 Turizmciye “Çanakkale” Sunumu Yapıldı

Çanakkale, EMİTT Fuarı’nda yurt dışı alım heyeti üyelerine düzenlenen yemekte turizmcilerle bir araya geldi. 106 farklı ülkeden 700 kişinin katıldığı yemeğe 2018 Troia Yılı damga vurdu.

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen, GESTAŞ sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyon, Çanakkale’nin sunduğu dünya medeniyetlerine kök veren kültürel miras alanlarından, yakın tarihin dönüm noktalarından Tarihi Gelibolu Yarımadasına, su ve doğa sporları, deniz, termal ve ekolojik turizm gibi turizm çeşitlerini anlatan GMKA, ÇTSO ve Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan İngilizce Çanakkale tanıtım videosunun izlenmesiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını "Troia'nın önemi ve Troia Yılı" sunumuyla ÇATOD Başkanı ve Troia Yılı icra komitesi üyesi Armağan Aydeğer yaptı. Aydeğer konuşmasını, yurt dışından gelen seyahat acentalarını 2018 Troia Yılı kapsamında Çanakkale’ye davet etti.Sunumda, 2018 yılında açılacak olan Troia Müzesi hakkında bilgi verilmesinin yanı sıra bölgede hazırlıkları devam eden alternatif tur rotaları, kültür yürüyüş yolları ve yıl boyu gerçekleşecek etkinliklerden bahsedildi.

Ardından Çanakkale ile ilgili turizm çeşitlerinden, gerçekleştirilecek olan spor alanındaki etkinliklerden ve seyahat olanakları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Troia Yılı İcra Kurulu Üyesi Ahmet Çelik interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

Uluslararası Turizm Acenteleri’nin bir araya geldiği yemeğin sponsoru olan GESTAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Uslu ise yaptığı konuşmada 2018 yılında Çanakkale'de gerçekleştirilecek yatırımlar ve projeler konusunda bilgiler verdi.

Program, Troy Oda Orkestrası konserinin ardından, yurt dışı alım heyeti üyelerinin Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile aile fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Toplantının yapıldığı salonun fuaye alanında ziyaretçileri Troia kahramanlarını temsil eden cansız mankenler karşıladı. Fuaye alanında ve sunumun yapıldığı salonun tamamı 2018 Troia Yılı görselleri ile donatıldı. Gelen yabancı acentelere 2018 Troia Yılı baskılı çantalarda çeşitli hatıra ve İngilizce katalog ve broşürler verildi.

Toplantının sonunda TUROFED Başkanı Osman Ayık teşekkür konuşması yaparak 2018 Troia Yılına vurgu yaptı.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.390 kez okundu