YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dikkat! Fırtına ve Kar Yağışı Geliyor, Feribot Seferleri İptal

Çanakkale ve yöresinde hafta sonu başlayacak fırtına ve yağmurun ardından kar yağışı bekleniyor. GESTAŞ A.Ş de fırtına sebebiyle 16 Ocak 2016 Cumartesi günü yapılacak Kabatepe-Gökçeada ve Bozcaada-Geyikli arasındaki feribot seferlerinin tamamını iptal etti.

15 Ocak 2016 tarihinde eklendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Çanakkale ile birlikte İzmir, Balıkesir, Manisa ve Aydın’ın 16 Ocak 2016- Cumartesi günü itibarıyla yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “16 Ocak 2016  Cumartesi günü güney- güneybatı yönlerden esecek kuvvetli rüzgarın (Lodos), öğleden sonra etkisini artırarak, bölge genelinde fırtına (50-70 km/saat), kıyı kesimlerde kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın bölge genelinde Pazar günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

16 Ocak 2016- Cumartesi günü Kıyı Ege' de hafif sağanak şeklinde başlayacak yağışların, Pazar günü (17 Ocak 2016) fırtına şeklinde lodos ile birlikte bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir il ve ilçeleri) çok kuvvetli (50-75 kg/m2), Kıyı kesimlerde İzmir merkez ve batısı, Aydın merkez ve batısı ile Manisa merkez ve batısında şiddetli (76-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Pazar günü (17 Ocak 2016)  akşamı rüzgarın kuzeye dönmesiyle birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecede (10-12  °C) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği beklenmektedir.

KAR YAĞIŞI PAZAR AKŞAMI BAŞLIYOR

Pazar akşam saatlerinden itibaren yağışların bölgenin kuzeyinden başlayarak, Pazartesi (18 Ocak 2016) günü Çanakkale, Balıkesir ve Manisa il geneli ile İzmir'in kuzey ve doğu ilçelerinde kar şeklinde olması beklenmektedir. Pazartesi günü Çanakkale il geneli, Balıkesir il geneli ve Manisa' nın kuzey ve doğu ilçelerinde kar yağışının kuvvetli şekilde etkili olması tahmin edilmektedir.

Hafta sonu Fırtına şeklinde Lodos, Pazar günü Kıyı ve İç Ege (İzmir-Aydın-Manisa) ile Güney Marmara (Çanakkale ve Balıkesir)  kuvvetli, kıyı kesimlerde çok kuvvetli sağanak yağış (50-100 kg/m2)  nedeniyle ani sel, su baskını, taşkın, heyelan-yıldırım, yerel olarak dolu riski, kara-hava ve deniz ulaşımında aksama; fırtına nedeni ile çatı-tabela uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi,  soba/doğalgaz baca gazı zehirlenme riski v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Hafta başında (Pazartesi-18 Ocak 2016) hava sıcaklığında beklenen 10-12 C derece azalma ile birlikte; Güney Marmara, Kuzey ve İç Ege de beklenen kar yağışlarının (Çanakkale, Balıkesir ve Manisa’nın kuzey ve doğusunda kuvvetli) meydana getireceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ADALARA YAPILACAK FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege’de etkili olacak şiddetli fırtına sebebiyle GESTAŞ A.Ş 16 Ocak 2016 Cumartesi günü yapılacak Kabatepe-Gökçeada ve Bozcaada-Geyikli arasındaki feribot seferlerinin tamamını iptal etti.

HABER VİDEO
3.487 kez okundu