YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Deprem Bölgesinde Yeraltından Kaynar Su Çıkmaya Başladı!

10 günden buyana 2 bine yakın irili ufaklı depremin meydana geldiği Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi civarındaki bazı köylerde yeraltından kaynar su çıkmaya başlaması vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

13 Şubat 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyü civarında meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremlerin ardından civar köylerde deprem hareketliliği sürüyor. 10 günden buyana edata beşik gibi sallanan ve büyüklükleri 2 ile 5,3 arasında değişen 2 bine yakın depremin yaşandığı Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar Köyü civarında bulunan Kösedere Köyü’nde önceki gün dağda meydana gelen yarılmanın ardından ortaya çıkan toprak kaymasından sonra şimdide Kaplıcaların bulunduğu Tuzla Köyü’nde yeraltından yeni kaynar suların yüzeye çıkmaya başlaması vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Tuzla Köyünde daha öncede yeraltından çıkan sıcak suların bunduğunu belirten köylüler son yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremlerden sonra yeraltından belirli bölgelerden yeni sıcak su kaynaklarının yüzeye çıktığını belirttiler. Yeraltından çıkan ve evlerinin yanlarından akan ve yaklaşık 100 dereceyi bulan kaynar suların adeta fokur fokur kaynadığını belirten Tuzla köyündeki vatandaşlar bu oluşumların son yaşanan depremlerin ardından meydana geldiğini belirttiler.

Bu arada deprem sonrası ortaya çıkan yeni sıcak su kaynaklarının vatandaşlara bir zarar vermemesi içinde etraflarına dikkatli olmaları konusunda levhalar konuldu.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

28.824 kez okundu