YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Denizlerimizi İşte Bu Hale Getirdiler!

“Çanakkale Deniz Aşıkları - Çanakkale İçin Mavi Adım” projesi kapsamında Çanakkale Yat Limanı’nda düzenlenen “Balıkçı Tezgahı” etkinliğinde, son 5 yılda Türkiye’nin değişik şehirlerindeki deniz temizliklerinde çıkan atıklar sergilendi.

13 Eylül 2017 tarihinde eklendi

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın Çanakkale’de Türk Boğazlar Sistemi’nin önemini anlatan ve Çanakkale Boğazı’nda biyolojik çeşitliliğin korunması için yetişkinler ve üniversite öğrencileriyle bilinçlendirme çalışmalarını kapsayan “Çanakkale Deniz Aşıkları - Çanakkale İçin Mavi Adım” projesi, dikkat çekici bir etkinlikle Çanakkale halkıyla buluştu. Üç farklı bölgede yapılan etkinliğin Çanakkale il merkezindeki bölümü Yat Limanında gerçekleştirildi.

SON 5 YILDA DENİZ DİBİNDEN ÇIKAN ATIKLAR BALIKÇI TEZGAHINDA SERGİLENDİ

Yat limanı bölgesinde dalgıçlar eşliğinde gerçekleştirilen deniz dip temizliğiyle denizden çıkan atıklar bizzat gözler önüne serildi. Çanakkale Yat Limanı’nda düzenlenen etkinlikte, kurulan balıkçı tezgahlarında balıkların yerini bu kez atıklar aldı. TURMEPA’nın son 5 yılda Türkiye’nin değişik illerinde düzenlediği deniz temizliği etkinliklerinde çıkarılan laptop, cep telefonu, kaykay, diş macunu ve mangal gibi çeşitli atıkları görenler şaşkınlılıklarını gizleyemedi. Çanakkale Yat Limanı’nda deniz dibi temizliğinde çıkarılan atıklarda bu tezgahlara eklenerek sergilendi.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sedat Arslan turizm açısından önemli bir yere sahip olan denizlerin kirletilmemesi gerektiğini belirterek, düzenlenen bu etkinlikle bu durumu gözler önüne sermek istediklerini ifade etti.

TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Mine Göknar da yaptığı konuşmada Çanakkale’deki projeyle ilgili çalışmaları üç yıldır sürdürdüklerini ifade ederek, “Denizler kirletiliyor. Çanakkale ve İstanbul boğazları için bu tehlike çok geniş ölçüde var. Atıkların denizlere verdiği zararı kamuoyuyla paylaşmak için buradayız” şeklinde konuştu.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (DENİZLERİMİZİ İŞTE BU HALE GETİRDİLER)
1.712 kez okundu