YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Demokrasi ve Milli İrade için Guinness Rekoru’nu Kırdı

Çanakkaleli milli sporcu Sertan Aydın, “Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme” Guinness Dünya Rekoru’nun sahibi oldu. Gestaş’ın sponsorluğunda Guinnes Dünya Rekoru denemesi için havuza giren Sertan Aydın, 82.57 metre ile rekor kırmayı başardı. Milli sporcu, kırdığı rekoru tüm şehitlere armağan ettiğini belirtti

04 Aralık 2016 tarihinde eklendi

Çanakkaleli milli sporcu Sertan Aydın, “Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme” dalında Guinness Dünya Rekoru’nun sahibi oldu. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen Çanakkale’nin Esenler mahallesindeki Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu’nda Guinness temsilcilerinin de katıldığı rekor denemesinde 82.57 metre tek nefeste su altında yürüyen Aydın, rekor kırarak Guinness kayıtlarına geçti.

REKORUNU 2.67 METRE GELİŞTİRDİ

Su altından ve üstünden çok sayıda kamerayla görüntülenen rekor denemesinde milli sporcu, hiçbir sağlık problemi yaşamadan parkuru tamamladı. Geçtiğimiz yıl yine aynı organizasyonda 79.93 metreyle Dünya rekoru kıran Çanakkaleli milli sporcu, rekorunu 2.67 metre geliştirmiş oldu.

ŞEHİTLERE ARMAĞAN OLSUN

Guinness Dünya Rekoru’nu kırdıktan sonra havuzda organizasyonun ana sponsoru Gestaş bayrağı ve Türk bayrağıyla poz veren Sertan Aydın, rekor denemesini Demokrasi, Milli İrade ve Milli Birlik için gerçekleştirdiğini söyledi; 15 Temmuz’a atıfta bulunarak kırdığı rekoru tüm şehitlere ve ailelerine armağan ettiğini dile getirdi. Rekor sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli sporcu, “Bu rekoru kırmamda bana destek olan ana sponsorumuz Gestaş’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin zor dönemlerden geçtiği şu günlerde gurur duyulacak bir rekora imza atmak istedim. Demokrasi, Milli İrade ve Milli birlik için havuza girdim. Çok mutluyum. Bu rekor, tüm şehitlerimize armağan olsun. Tüm ekip arkadaşlarıma ve sponsorumuz Gestaş’a, beni rekor denemesinde yalnız bırakmayan Gestaş ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Sertan Aydın, özel işleri nedeniyle rekor denemesine katılamayan ancak telgraf göndererek desteklerini gösteren AK Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan’a teşekkürlerini iletti.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.258 kez okundu