YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dardanos’a Yeni Halk Plajı Yapılıyor

Çanakkale Belediyesi tarafından yapılarak geçtiğimiz yıl kentlinin kullanımına sunulan ve kentlinin yaz – kış, gece – gündüz yoğun olarak kullandığı Güzelyalı Halk Plajı'nın ardından şimdi de Dardanos’ta Halk Plajı tesislerinin yapımı için çalışmalara başlandı.

18 Nisan 2018 tarihinde eklendi

Mülkiyeti Çanakkale Belediyesi’ne ait olan, 1361 parselin kuzeyinde, 3087 parselin güneyinde, Hasan Mevsuf 25. Sokak ile, Hasan Mevsuf 32. Sokağın kesişiminde bulunan 2270,12 metrekare alanda Dardanos Halk Plajı ve Tesislerinin konumlanması planlanıyor.

Tamamlanması planlanan alanda 124,28 m2 çocuk oyun alanı, 224,18 m2 Kafeterya binası, 9 adet güneşlenme locası, 25 m2 WC alanı tasarlanmış durumda. Ayrıca alanda 25 adetlik otopark, 10 adetlik motorsiklet ve bisiklet parkı, denize ulaşımı sağlayan engelli platformu ve engelli otoparkı yer alacak. Alanda yer alan tuvaletler de engellilerinin kullanımına uygun olarak tasarlandı. Yeşil alanların toplam alana oranı ise %60’ı buluyor. Bordür ile çevrilen çocuk oyun alanının üzerine özel kum malzemesi serilecek. Alanda bulunan palamut ağacının korunarak ışıklandırılacağı mekan hem gece, hem de gündüz kullanımına uygun olarak planlandı. ihale aşamasında olan projenin 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (DARDANOS’A YENİ HALK PLAJI YAPILIYOR)
3.426 kez okundu