YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Cura Hotel Törenle Hizmete Girdi

Çanakkale il merkezinde  Anadolu Hastanesi’nin yan tarafında yapılan “Cura Hotel” düzenlenen tören ile hizmete girdi.

11 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Çanakkaleli Cura ailesinden Nilgün Gökser ve Nil Mercan isimli 2 kardeşin çabaları ile yapılan 5 katlı, 38 odalı ve 76 yatak kapasiteli otel yaklaşık 6 milyon TL’ye maloldu.

Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ramazan Etik, CHP İl Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı ve çok sayıda konuğun katıldığı açılışta bir konuşma yapan Cura Hotel Müdürü Erdinç Urel, büyük emek sarf edilerek yapılan otelin resmi açılışı yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Açış konuşmasının ardından Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ramazan Etik, CHP İl Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, ÇATOD Üyesi Ali Akol ile otelin sahipleri Hüseyin Cura ile Nil Mercan birlikte kurdeleyi keserek otelin resmi açılışını gerçekleştirdi.

“HAYALİMİN GERÇEKLEŞMESİ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Otelin sahipleri Cura ailesinden Nilgün Gökser ve Nil Mercan, Çanakkale turizmine yeni bir soluk getirecek otel projesinin yıllardır akıllarında olduğunu belirterek; “Babamız Hüseyin Cura’nın en büyük arzusu bir otel yapıp bunu işletmekti. Ancak işlerinin yoğunluğu sebebiyle bunu kendisi yapamadı. İnşaatın yapıldığı bu yer bize aitti. Bizler de iki kardeş olarak babamızın arzusunu bu oteli yaparak yerine getirdik. Bu yerin parasını da buna dahil edersek bu yatırım yaklaşık 6 milyon TL’lik bir yatırım oldu” dediler.

Otelin tüm iç dizaynında tanınmış iç mimar Barış Hacıbaşıoğlu'nun tasarımlarına yer verdiklerini de belirten Nilgün Gökser ve Nil Mercan kardeşler, “Burada en küçük detaylar bile düşünüldü. Otel içindeki görüntü gerçekten çok güzel. Giriş kısmından odalara kadar güzel bir iç mimarlık örneği ile yapılan otelimiz Kurban Bayramı’nın birinci gününden itibaren hizmete girdi. Bugünde resmi açılışını yapıyoruz. Otelimizde 7 kişi çalışıyor. Müdürlüğümüzü de Çanakkale’de daha önce birçok turistik otelde görev yapan Erdinç Urel yürütüyor. Çanakkale’de “Exclusive” hizmet sunarak özel bir otel olacağız” dedi.

Cura ailesinin babası Hüseyin Cura’da yıllardır bir otel yapma hayalinin olduğunu belirterek, “Bu hayalimi kızlarım yerine getirdi. Böyle bir tesisi Çanakkale’ye kazandırdığımız için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Yapılan açılışın ardından misafirler oteli gezerek yetkililerden bilgiler aldılar.

(HABER / GÖRÜNTÜ: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (CURA HOTEL TÖRENLE HİZMETE GİRDİ)
4.999 kez okundu