YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çin Kültür ve Turizm Bakanı Çanakkale’de...

Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang, 2018 Troia Yılı kapsamında geldiği Çanakkale’de şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 

12 Temmuz 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale’de ilk olarak Troia Antik Kentini ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang ve beraberindekilere Vali Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkan Vekili Çetin Akar,  Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz eşlik etti.

Troia Antik Kentinde Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang ve beraberindeki heyete Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan tarafından bilgi verildi.   

Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang, Troia Antik Kentinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada Çin'de Türkiye Turizm Yılı etkinlikleri düzenlendiğini ve iki ülke arasında turizm alanındaki işbirliğini daha da hızlandırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Geçen sene Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının yüzde 48 oranında arttığını söyleyen Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang, bu senenin ilk yarısında ise  Çinli turist sayısının yüzde 100 oranında arttığını vurguladı.

Troia’nın, Çin'de çok meşhur olduğunu belirten Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang, Çin'de hemen hemen her ailenin Troia hakkındaki hikayeleri bildiğini Çinli turistlerin çoğunun Çanakkale ve Troia'yı ziyaret ettiğini söyledi.

Çin’de, Türkiye turizm yılının açılışında Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun “Troia” gösterisinin büyük bir yankı bulduğunu söyleyen Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang,  iki tarafın çabaları sayesinde Troia'yı ziyaret eden ve Çanakkale'ye gelen Çin'li turistlerin sayısının çok büyük oranda arttığını belirtti.   

Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang açıklamasında,“ İnanıyorum ki, her iki tarafımızın ortak çabalarıyla birlikte buraya gelen Çin'li turist sayısı daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Orhan Tavlı da yaptığı değerlendirmede; “2018 Yılı Hükümetimiz,  Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Troia Yılı ilan edildi. Troia Yılı içerisinde Sayın Bakanımız ve heyetini Çanakkale'de ve Türkiye'de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz.  2018 Troia Yılında, Troia Antik Kentini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı yaklaşık 2 katına çıktı. Ağustos ayı içerisinde Troia Müzesini bitiriyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde de açılışını bütün dünya insanıyla birlikte hep beraber yapacağız. Doğu ve Batı medeniyetlerini Troia Müzesinde, Troia ve Çanakkale'de buluşturacağız. Bu nedenle 2018 Troia Yılında herkesi Çanakkale'ye ve Troia'ya davet ediyoruz.” dedi. 

Troia Antik Kentinde Vali Orhan Tavlı, ziyaret anısına Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang’a Difenbahya yaprağı üzerine Troia Atı  temalı tablo hediye etti.

Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan da kendi yazdığı Troy kitabının Çincesini Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang ve beraberindeki heyete takdim etti.

Vali Orhan Tavlı, Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang ve beraberindeki heyet Troia Antik Kentinde Çin’den gelen turistlerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ASSOS ANTİK KENTİ VE GELİBOLU YARIMADASI’NI DA GEZDİ

Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang ve beraberindekiler Troia Antik Kenti’nin ardından Assos Antik Kenti ile Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nı da gezdi.

Assos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nurettin Aslan tarafından heyete Assos Antik kentiyle ilgili bilgi verdi.  Tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle ön plana çıkan Assos’u gezen Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang, buradaki vatandaşlarla da fotoğraf çektirip Assos’la ilgili beğenisini dile getirdi.

Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang ve beraberindekilere Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda ise Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından Şehitler Abidesi ile Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alanıyla ilgili bilgi verildi    

Yapılan ziyaretin ardından Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang, Vali Orhan Tavlı ve beraberindekiler Şehitliklere karanfil bıraktılar.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.287 kez okundu