YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çatod, Arap Turistleri Çanakkale’ye Çekmeye Çalışacak

21 Aralık 2011 tarihinde eklendi

Çanakkale Turistik Otel İşletmecileri ve Yatırımcıları Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Ali Akol, Romen ve Bulgar turistlerin ardından Arap turistlerin de Çanakkale’ye gelmesi için tanıtım çalışması yapacaklarını söyledi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ÇATOD Başkanı Ali Akol, son yıllarda Romen ve Bulgar turistlerin Çanakkale’ye büyük ilgisinin olduğunu belirterek, “Özellikle Romen turistler Kuşadası’na büyük ilgi gösteriyor. Bu sebeple de Kuşadası’na Çanakkale üzerinden gidiyorlar. Turizmcilerimizin tanıtım atağı ile Romanya’dan gelen bu turistlerin ilimizde bir gece konaklamasına yönelik yapılan çalışmalar olumlu sonuç verdi ve son 4-5 yıldır Çanakkale’ye gelen Romen turist sayısı arttı. Bu turistleri ilimizde daha fazla tutabilmek için kaliteli plajlarımızın olması lazım. Malesef bu konuda şanssısız. Eğer kaliteli plaj sayımız artarsa Romen turistlerin ilimizde konaklama günü 2’ye çıkabilir. Ayrıca bunun dışında ilimize gelen Bulgar turist sayısında da bir artış var” dedi.
“YAPACAĞIMIZ TANITIMLARLA ARAP TURİSTLERİ DE ÇANAKKALE’YE ÇEKEBİLİRİZ”
Ali Akol, son yıllarda Romen ve Bulgar turist sayısının artmasına rağmen ile gelen yabancı konukların ilk sırasında ABD, Alman, Fransız ve Uzak Doğu ülkelerine ait turistlerin yer aldığını da belirterek, “ÇATOD olarak Çanakkale’nin tanıtımını yapmak ve bu konuda turizmcilerimizle birlikte yabancı ülkelerle bağlantıyı sağlamak amacıyla yıllardır çok sayıda fuarlara katıldık. Bunların çoğundan da olumlu sonuçlar aldık. 2012 yılında da fuarlara katılmaya devam edeceğiz. İlk olarak Şubat ayında Sırbistan ve Sofya’da yapılacak fuara katılacağız. Ardından Mart ayında Romanya’da yapılacak fuara katılacağız. 2012 yılında ilk olarak Dubai ‘de yapılacak olan fuara da katılarak ilimizin tanıtımını yapacağız. Çanakkale’ye Arap turistleri de çekebilmek için çaba sarf edeceğiz. Çanakkale, Arap turistlere hitap edecek bir yere sahip olmamasına rağmen yine de bizler Mayıs ayında Dubai’de yapılacak fuarda ilimizi tanıtıp onları buraya çekmeye çalışacağız. Bu bir ilk olacak. Bursa’ya gelen Arap turist sayısı fazla. Bu turistleri Bursa üzerinden Çanakkale’ye de çekebiliriz. Bunda başarılı olabilirsek Dubai ve bu bölgede yapılacak diğer fuarlara ağırlıklı olarak katılabiliriz” dedi.
“ÇANAKKALE’DE YETERLİ SAYIDA PROFESYONEL SEYAHAT ACENTESİ YOK”
ÇATOD Başkanı Ali Akol, Çanakkale’de yeterli sayıda profesyonel seyahat acentesinin bulunmadığını da belirterek, “Çanakkale olarak en büyük eksiğimiz yurtdışından ilimize yabancı turist getirecek profesyonel seyahat acentelerin yetersizliği. İlimizde 2-3 seyahat acentesi yabancı ülkelerden turist getiriyor. Bunun dışında ise diğer acenteler sadece yurt içindeki turlara bakıyorlar. ÇATOD olarak her zaman yurt dışından ilimize turist getirecek acentelere destek olmaya hazırız. Yurt dışından ilimize turist getirerek turizme katkı sağlayan seyahat acentelerini de kutluyoruz. Ancak diğer acentelerin bu konudaki yetersizliği var. Bunların da gerekli çalışmayı yapmalarını bekliyoruz” dedi.
“2012 YILINDA TÜRKİYE, TURİZMDEN OLUMSUZ YÖNDE ETKİLENECEK”
ÇATOD Başkanı Ali Akol, küresel kriz sebebiyle 2012 yılında Türk turizminin olumsuz yönde etkileneceğini de belirterek, “2011 yılına göre 2012 yılında turizmden ülkemiz de olumsuz yönde etkilenecek. Bu konuda Türkiye özel bir atak yaparak dünya genelinde iyi bir tanıtım yaparak bu açığı kapatabilir. Bu konuda bizler de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bunun için yapılacak fuarlarda ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için turizmcilerle birlikte elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Otel doluluk oranlarımızı ve ilimize gelen turist sayısını arttırmak için 2012 yılında fuarlara katılıp gerekli çalışmayı yapacağız” dedi.
“ÇANAKKALE’DE OTEL SAYISININ YETERSİZ OLDUĞUNUN SÖYLENMESİ YANLIŞ”
ÇATOD Başkanı Ali Akol, Çanakkale’de otel sayısının yetersiz olduğu konusundaki açıklamalara katılmadığını da belirterek, “Çanakkale Turistik Otel İşletmecileri ve Yatırımcıları Birliği Derneği Başkanı olarak ilimizde otel sayısının az olduğunu konusuna katılmıyorum. Otellerimizde doluluk oranları yıl ortalamasında genel olarak yüzde 60’lar seviyesinde. Günümüzde değişimlerin ve gelişimlerin önünde de duramayız. İlimizde yeni oteller yapılıyor. Açılan ve açılacak otellere de karşı değilim. Ancak ilimizde bunların yapılması yerine bence büyük eksikliği olan toplantı ve kongre saraylarının açılması gerekir. Ben kesinlikle yeni otellerin açılmasına karşı değilim. Bunların açılmasını olumlu buluyorum. Ancak “İlimizde otel sayısı yetersiz” gibi açıklamalara kesinlikle katılmıyorum” şeklinde konuştu. 

Etiketler : çatod , ali akol , dubai , kuşadası
1.510 kez okundu