YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’ye Katlı Otopark Ve İş Merkezi Yapılıyor

Çanakkale’de İsmetpaşa Mahallesinde bulunan ve Cennet Otoparkı olarak adlandırılan, toplam 5 bin 473 metrekarelik 2 parsel üzerine inşa edilecek olan “Katlı Otopark ve İş Merkezi”ne yönelik yapım sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.

04 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Başkanlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla ve Özleyiş Çetin, İmar ve Şehircilik Müdürü M. Kemal Albayrak, Emlak ve İstimlak Müdürü Zeki Çakır ile Kale Bayar İnşaat ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Tic. LTD Şti. yetkilileri Mustafa Bayar ve Mehmet Ali Bayar katıldı.

Öncelikle projenin ihale sürecine ilişkin bilgi veren Başkan Gökhan, “Cennet Otoparkı diye adlandırılan alanda ihale yapmıştık. Burada şimdilik 2 blok halinde, bir tarafı katlı otoparkın olduğu yapılacak alan, diğeri de B blok olarak adlandırdığımız müstakil iş yeri ve ofislerin olduğu yapının ihalesi tamamlandı. Encümenimiz bu konuda kararını aldı. Ben de onayını verdim. Şimdi bu yapıların yapımı için sözleşme aşamasına geldik. Yüklenici, yani ihaleyi alan firma, Kale Bayar İnşaat ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Tic. LTD Şti. oldu. O firma adına Mehmet Ali Bayar’la imza atacağız” dedi.

OTOPARK 700 ARAÇ KAPASİTELİ OLACAK

İsmetpaşa Mahallesi Göktürk Sokak’a cepheli Cennet Otoparkı olarak bilinen alan ile yine İsmetpaşa Mahallesi Atatürk Caddesine cepheli iş yerlerinin bulunduğu, toplamda 5 bin 473 metrekarelik alanda iki blok halinde hazırlanan,  hem otopark hem de iş yeri alanlarından oluşan projeye ilişkin de bilgiler veren Başkan Gökhan, “Toplam 5 bin 473 metre karelik 2 parsel üzerine planlanan iki ayrı bina var. Bir tanesi alt katta 20 adet iş yeri ve üst katta da 107 adet ofis olmak üzere ve 700 araçlık otopark olmak üzere A blok olacak. Toplam otopark alanı da 19 bin 261 metrekare olarak tasarlanmış. 100 metre karelik ofisler ve dükkânlar, 12 adet iş yeri zeminde ve 60 tane de ofis üst katlarda olmak üzere, toplam kapalı alan 27 bin 21 metre kare olacak. Diğer B blok adlandırdığımız ve ön tarafta, yani Atatürk Caddesi üzerinde kalan bina 8 bin 568 metrekare olacak. Burada da 47 tane ofis, 8 tane de iş yeri var. Yani toplam 2 blokta 20 tane zeminde iş yeri olacak ve 107 tane de ofis olacak. Bu, yap işlet devret modeli ile yapılacak. Otoparkı 120 ay, yani 10 yıllığına yapacak olan firma işletecek, bunun karşılığında da bize ilk başlangıçta aylık 10 bin TL artı KDV olmak üzere kira ödeyecek. İnşaat bitmeden önce yine aylık 6 bin TL kira ödeyecek. İnşaat bittikten sonra, otopark olarak işletilirken de 10 bin artı KDV kira ödeyecek. Bu noktada 10 yıl boyunca da tabi bu kiralar TEFE, TÜFE oranında düzenlenecek. Buradaki zemin kattaki iş yerleri 8 ayda tamamlanacak. Binanın tamamı da 15 ayda bitirilmesi planlanıyor. Sonuç itibari ile bu alanda sadece belediyeye ait, bu yapıların yüzde 50’sini elde etmiş olacağız. Yüzde 50’yi de vermiş olacağız” diye konuştu.

Başkan Gökhan, büyüyen kent için yeni otopark alanlarına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, yeni inşa edilen Belediye Binasının altında da otopark alanı planlandığını, otopark alanlarına yönelik yatırımların devam ettiğini kaydetti. Konuşmaların ardından karşılıklı olarak imzalar atıldı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.255 kez okundu