YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’ye “Deniz Savaşları Müzesi” Kurulacak

Çanakkale il merkezinde “18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları Müzesi” kurulması ile ilgili proje çalışmalarına başlandı.

07 Şubat 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Genel Sekreteri Sema Sandal ve Meclis Üyesi İlker Altın “18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları Müzesi  Projesi” ile ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti. ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alper Sağlık da ziyaret esnasında hazır bulundu.

Yapılan ziyarette “18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları Müzesi Projesi” hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal yaptığı açıklamada, Çanakkale Deniz Savaşlarıyla ilgili bir savaş müzesinin Çanakkale merkezde yapılmasının gerek şehrin tanıtımına, gerekse ziyarete gelenleri şehir merkezine çekerek şehir ekonomisine katkı için bulunmaz bir fırsat olacağını söyledi. Meclis Üyesi İlker Altın ise, bu projenin birçok paydaşı olduğunu ve bunlardan birinin de ÇOMÜ olacağını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’de, böylesi bir projenin Çanakkale kentine değer katacağını, üniversitenin de bu projeye önemli katkılar verebileceğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. 

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.534 kez okundu