YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin İlk Şehitleri Saygı İle Anıldı

1915 Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarında şehit olan 5 subay ve 81 er Seddülbahir’de bulunan İlk Şehitler Anıtı'nda düzenlenen tören ile anıldı.

03 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Muharebeleri için bir başlangıç olarak kabul edilen 3 Kasım 1914’te yaşanan taarruzda vatan için mücadele edip şehadet şerbetini içen 5 subay, 81 erimiz ve tüm şehitlerimiz anısına düzenlenen program Seddülbahir köyündeki İlk Şehitler Anıtı’nda yapıldı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın İlk Şehitler Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra Şehitlerimiz için Kur'an-Kerim Tilaveti yapılarak dua edildi. Anma programının sonlanmasının ardından misafirlere ikramlarda bulunuldu.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Tarihi Alan Başkanlığını temsilen 1. Hukuk Müşaviri Elif Erdoğan, Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, 2. Kolordu Komutanlığından Albay Cihangir Onat, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.161 kez okundu