YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkaleliler... Atikhisar Barajı’nda Beton Kalmadı!

(ÖZEL HABER) - Çanakkale’de 1975 yılında hizmete giren ve şehrin içme suyu ihtiyacının da karşılandığı Atikhisar Barajında beton bölümlerin aradan geçen 42 yıllık sürede ufalanarak tahrip olduğu belirtilerek, bu sebeple barajdaki suyun yüzde 50’lik kısmın boşa aktığı açıklandı.

20 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 2 Nolu Meslek Grubu’nun son toplantısında Çanakkale Atikhisar Barajı’nda yaşanan olumsuzluklar ele alındı. Yapılan toplantıda 1971 yılında inşaatına başlanan ve 1975 yılında da hizmete giren Atikhisar Barajı’nın yapımında kullanılan beton kısmın aradan geçen 42 yıllık süre içinde adeta ufalanarak yok olduğu belirtilerek, şehrin içme suyu ihtiyacının da karşılandığı barajdan bırakılan suyun yüzde 50’lik kısmının bu sebeple boşa aktığı ve bu su toplamazsa şehrin sıkıntıya düşeceği ifade edildi. Barajda yaşanan bu önemli sıkıntının ortadan kaldırılması için DSİ’nin bölgede konu ile ilgili planlama çalışmalarına devam ettiğinin de ifade edildiği açıklamada ancak bu konuda henüz inşaat aşamasına geçilmediği ve bu konunun da yatırım programında olmadığı belirtildi.

Öte yandan Çanakkale için hayati önem taşıyan 54 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olan Atikhisar Barajı’nda 42 yıllık süre sebebiyle adeta ufalanarak yok olan beton bölümlerin kısa sürede yenilenmemesi halinde barajda su tutma kapasitesi azalacağı için şehirde içme suyu ve sulama konusunda önemli bir sıkıntının yaşanacağı iddia ediliyor.

(ÖZEL HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

Etiketler : Atikhisar Barajı , DSİ
4.728 kez okundu