YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Yoğun Kar Yağışı Etkili Oluyor

Çanakkale’de öğleden sonra başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

06 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinde yaptığı hava tahminine göre  6 Ocak 2017 Cuma günü öğleden sonra başlaması beklenen kar yağışı beklenen saatte başladı. Çanakkale il merkezinde sağanak yağmur ile birlikte sabah saatlerinde 12 derece olan hava sıcaklığı aniden hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düşmesi ile yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Tipi şeklinde yağan kar yağışı sebebiyle göz gözü görmezken kısa sürede şehir merkezi beyaz bir örtü ile kaplandı. Hava sıcaklığa da kar yağışı ile birlikte sıfırın altında 3 dereceye kadar düştü. Yetkililer Çanakkale il merkezinde hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye kadar düşeceğini belirterek vatandaşları don olayına karşı uyardı.

Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Çanakkale’de yoğun kar yağışının 7 Ocak 2017 Cumartesi günü öğleden sonraya kadar etkisini sürdüreceği ifade edilerek vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Öte yandan yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezinde belediye ekipleri yollarda buzlanmaya karşı önlemlerini alırken, karayollarında da ekipler aralıksız oarak çalışmalarını sürdürüyorlar.

AFAD VATANDAŞLARI UYARDI

Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ise Çanakkale ve yöresinde görülecek kar yağış sebebiyle vatandaşları uyararak şu açıklamayı yaptı: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü İzmir 2. Bölge Müdürlüğünden Çanakkale AFAD'a gönderilen 06.01.2017 tarihli Hava Raporunda; İlimizde 06.01.2017 Cuma günü öğle saatlerinden sonra başlamak üzere 08.01.2017 Pazar gününe kadar devam edecek olan ve özellikle Kuzey ve Doğu İlçelerimizin (Çan, Biga, Yenice, Bayramiç ve Gelibolu) yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı olacağı, 07.01.2017 Cumartesi günü ise hava sıcaklığının -5 dereceye kadar ineceği ve özellikle yüksek don olaylarının görüleceği belirtilmiştir. Bu nedenle Çanakkale AFAD; önümüzdeki günlerde meteorolojik açıdan kuvvetli hava olaylarının yaşanacağı (Şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, yoğun kar yağışları, önce güney, sonra kuzey yönlerden kuvvetli fırtına, ani sıcaklık değişimleri, ekstrem düşük sıcaklıklar, kuvvetli buzlanma, don vb.) beklendiğinden vatandaşlarımızı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyoruz.”

HAFTA BOYU KAR YAĞIŞININ BEKLENDİĞİ İL MERKEZİNDE SICAKLIK SIFIRIN ALTINDA 6 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden yapılan tahminlerde Çanakkale il merkezinde 9-10 ve 11 Ocak 2016 Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri de il merkezinde kar yağışının görüleceği ifade edildi. Hava sıcaklığının 10 Ocak 2016 Salı günü ise sıfırın altında 6 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)  

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz) 

2.780 kez okundu