YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Türk – Alman Dostluk Gecesi Düzenlendi

Çanakkale Belediyesi ve Almanya'da bulunan kardeş kenti Osnabrück, düzenlediği proje ve etkinlikler ile ikili ilişkilerini sıcak tutmaya devam ediyor. Bu ilişkiye yeni bir renk katacak etkinliklerden "Türk – Alman Dostluk Gecesi" Akol Otel'de düzenlendi.

10 Mart 2017 tarihinde eklendi

Osnabrück Belediyesi tarafından, Osnabrück'te, dönemin Çanakkale Kent Elçisi tarafından uzun yıllardır düzenlenen Dostluk Gecesi, kentimizde ilk defa düzenlendi. Osnabrück Kardeş Kent Elçisi Esra Sakınmaz tarafından düzenlenen geceye Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, Avustralya Konsolosu Dylan Walsh, Belediye Meclis Üyeleri, Kardeş Kent ile bağlantılı pek çok kişi ve Osnabrück'ten gelen misafirler katıldı.

Başkan Vekili Bilge Şimşek'in yaptığı açılış konuşması ile başlayan gece, Kent Elçisi Esra Sakınmaz'ın sunumu ile devam etti. Osnabrück kent tarihini anlatan Sakınmaz, iki kentin kardeşlik sürecinden ve Osnabrück'te kardeşlik adına yapılan projelerden bahsederken, kentimizde yürütülen projeler hakkında da bilgiler verdi.  Kardeş Kent ilişkilerinin temelinin atılmasında büyük katkıları olan Murat Feridinoğlu, Osnabrück Belediyesi Gençlik Çalışmaları Birimi proje yürütücülerinden Elisabeth Egbers ve Andrea Schiltmeyer iki kent arasında yürütülen projeler ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşırken, Osnabrück Türkgücü Spor Kulübü ve Osnabrück Atatürkçü Düşünce Derneği adına Reyhan Köymen konuşma yaptı.

Geceye Çanakkale ve Osnabrück'te elçilik görevini yaparak her iki kenti temsil etmiş eski kent elçileri de katılım gösterdi. Geceye katılamayan eski elçilerden Fatma Çağlan ve Johanna Schlottke gönderdikleri videolarla geceye renk kattı. Osnabrück Türkgücü Spor Kulübü ve Osnabrück Atatürkçü Düşünce Derneği bayanlarının söyledikleri Çanakkale Türküsü ise geceye renk kattı.

"Alman – Türk Dostluk Gecesi", Osnabrück Belediyesi'nde kentimizi temsilen görev yapan Çanakkale Kardeş Kent Elçisi Esra Ersantolu tarafından 19 Nisan 2017 tarihinde, Osnabrück'te düzenlenecek. Çanakkale Türk – Alman Dostluk Gecesi'nde, konuklar tarafından doldurulan Çanakkale Kartpostalları, Osnabrück Alman – Türk Dostluk Gecesi'nde dağıtılacak ve iki kentte yaşayan, hiç tanışmayan kişilerin birbirlerine dokunmaları sağlanacak.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.756 kez okundu