YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Şehit Olan Beşiktaşlılar Unutulmayacak

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Beşiktaşlılar anısına şehirde bir alan oluşturup onların anısına bir heykel yaptıracaklarını söyledi. 

23 Mart 2016 tarihinde eklendi

Bir etkinlik için Çanakkale’ye gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Valiliği ziyaret etti. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hamza Erkal, Çanakkale’deki Beşiktaşlılar Derneğinin güzel organizasyonlar yaptığını ve fırsat buldukça katılmaya gayret gösterdiğini söyledi. Beşiktaş’ın çok köklü ve büyük bir takım aynı zamanda sivil toplum örgütü olduğuna değinen Vali Hamza Erkal, “Çanakkale Savaşında da Beşiktaşlıların savaştığını, bir kısmının şehit düştüğünü biliyoruz. İnşallah onlarla ilgili de çalışmalarımız olacak. Bu bölgede onlara ait, anma programlarının da yapılabileceği bir alan oluşturmak istiyoruz. Beşiktaş’ın, Çanakkale de gençlerin spora teşvik edilmesiyle ilgili çalışmaları olduğunu biliyorum.  Ümit ediyorum ki bu projeyi de burada gerçekleştiririz.  Spora katkı veririz biz de bu konuda elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Beşiktaş’ın burada olması bize ancak gurur verir.” dedi.

Taraftarının Çanakkale’de fazla olduğuna değinen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da, Çanakkale’de başarılı bir derneklerinin olduğunu söyledi. Çanakkale savaşında şehit düşen Beşiktaşlı sporcuların anılabileceği eser yapalım istiyoruz. Beşiktaş olarak sporcularımızın da burada şehit düştüğü bilinsin istiyoruz. Sayın Valimizden sporcularımızın sembolik heykelini yapabileceğimiz bir yer istiyoruz. Türkiye artık şehir toplumuna dönmeye başladı. Çocuklarımız maalesef asosyal olarak yetişiyor. Biz bir Sivil Toplum Örgütüyüz ve kamu yararına çalışan bir derneğiz. Amacımız çocuklarımıza, taraftarlarımıza spor yaptırmak, tesislerimizi de bunun için yapıyoruz.” dedi.

Karşılıklı hediye takdiminden sonra toplu fotoğraf çektirildi.

KARTAL YUVASI MAĞAZASININ AÇILIŞINI DA YAPTI

Öte yandan Başkan Fikret Orman Çanakkale Valiliği ve  Belediyeyi ziyaretinden sonra Çarşı Caddesindeki 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Orhan Dom’un sahibi olduğu Kartal Yuvası mağazasının açılış törenine katıldı ve taraftarlarla bir araya geldi.

Törende bir konuşma yapan Başkan Fikret Orman, “Çanakkale’ye mağaza açma fırsatımız oldu. Beşiktaşlılar mutlu oluyor. Onların mutlu olması da bizi mutlu ediyor” dedi.

Alkışlar eşliğinde açılış kurdelesini kesen Başkan Fikret Orman, daha sonra mağazayı gezerek ürünleri inceledi ve taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

1.394 kez okundu