YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de “Sanat Köyü” Kurulacak

Çanakkale Kent Konseyi Sanat Sokağı Çalışma Grubu tarafından gündeme getirilen “Çanakkale’de Sanat Köyü” projesinin ilk adımı atıldı.

24 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Sanat Sokağı Çalışma Grubu üyeleriyle Çanakkale Belediyesi İmar Müdürlüğünden mimar, harita mühendisi ve şehir plancısının katıldığı toplantıda Çanakkale’de sanatın gelişmesi ve kentin ekonomisine katkı sunabilmesi için nasıl bir proje geliştirilmesi  gerektiği üzerine görüşme gerçekleştirildi.

Sanat Sokağı Çalışma Grubunun bir düşü olarak başlayan “Sanat Sokağı” projesinin Çanakkale’deki sanatçıların, belediye ve üniversitenin katılımıyla ete kemiğe bürünmesi ve olabilirliğinin gündeme gelmesi hem Sanat Sokağı Çalışma Grubunda hem de Çanakkale Belediyesi İmar Müdürlüğü temsilcilerinde büyük bir heyecan yarattı. Ortaya çıkan pozitif enerjiyle bir “Sanat Köyü”nün projelendirilmesi ortak görüş olarak benimsendi.

Bu düşünceden hareketle öncelikle nasıl bir proje tasarlandığının belirlenmesi ve proje için uygun alanların araştırılması konusunda görüş birliğine varıldı. Bu süreçte Sanat Sokağı Çalışma Grubu nasıl bir projenin ihtiyaca en iyi şekilde yanıt vereceğini somutlaştıracak, Belediye İmar Müdürlüğü de yer saptayıp Sanat köyü örneklerini gözden geçirecek ve sonraki toplantılarda proje elle tutulur bir duruma gelecek.

Sanat Sokağı Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Asude Bayram;  “Bugün bizim için gerçekten bir dönüm noktası. Yaşadığımız kentin çağdaş bir sanat kenti olması isteğimizi anlayan ve sanatçıların sesine kulak vererek bizi dinleyen Çanakkale Belediyesine karar verirken ortaklarıyla birlikte hareket etme anlayışı nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Sonunda kentimizin gelişmesi adına önemli bir proje ortaya çıkacağına inanıyoruz. “dedi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.786 kez okundu