YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Muhteşem Bir Sergi

Çanakkaleli emekli öğretmen Sıdıka Kocaoğlu’nun aylar süren çalışmalar sonunda el emeği göz nuru dökerek yaptığı birbirinden güzel “Heykel Resimler Sergisi” (ÇTSO) Çanakkale Evi’nde beğeniye sunuldu.

12 Eylül 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale’de çeşitli ilköğretim okullarında Resim-İş öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra 2000 yılında emekli olan Sıdıka Kocaoğlu, daha sonra çocukluk yıllarından buyana büyük merakı olan seramik hamurundan folklorik bebekler yapmak için çalışmalara başlamış. Büyük emekler sarf ederek seramik hamurunun içine ayrı bir maddeyi katarak daha iyi görünümlü bir hamur elde eden Sıdıka Kocaoğlu, folklorik bebeklerin yüz hatlarını yaparken başlarda zorlanmış. Ardından kendini geliştiren ve yaptığı ilginç folklorik bebekleri gerçek gibi görünüme kavuşturan Sıdıka Kocaoğlu, eserleri ile gurur duymuş. Yaptığı birbirinden güzel maket bebeklerle dikkatleri üzenine çeken Sıdıka Kocaoğlu şimdi de “Heykel resimler” adını verdiği farklı bir formattaki sergisini (ÇTSO) Çanakkale Evi’nde beğeniye sundu. Yaptığı ilginç heykel resimlerini sanatseverlerle buluşturan Sıdıka Kocaoğlu’nun eserlerini beğeni ile takip eden vatandaşlar yapılan eserler hakkında sanatçıdan bilgilier aldılar

Öte yandan ÇTSO Çanakkale Evinin bir odasında sergilenen Sıdıka ve İsmail Kocaoğlu’na ait ”Çanakkale Kara Savaşları Maketleri”nden oluşan serginin ise burada daimi olarak kalacağı açıklandı.

Bu arada serginin 17 Eylül 2017 Pazar gününe kadar ÇTSO Çanakkale Evi'nde açık kalacağı ifade edildi.

(HABER / GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ÇANAKKALE’DE MUHTEŞEM BİR SERGİ)
2.271 kez okundu