YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Kitaplar, Köy Köy Gezecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel olarak hazırlan 10 gezici kütüphaneden biri Çanakkale’ye tahsis edildi. Kütüphaneye uzak mahalle ve köylere gidecek olan gezici kütüphane, düzenli olarak kitapseverlere hizmet verecek.

04 Ocak 2018 tarihinde eklendi

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ankara’dan kitapseverleri mutlu edecek müjdeli haberi verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşen Gider, Bakanlık tarafından özel olarak hazırlan 10 gezici kütüphaneden birini Çanakkale’ye tahsis ettirdi. Kütüphaneye uzak mahalle ve köylere gidecek olan gezici kütüphane, düzenli olarak kitapseverlere hizmet verecek.

2017 yılı içerisinde 90 bin kitapseveri konuk eden ve 32 bin kitabı ödünç veren 9 bin 200 kayıtlı üyesi bulunan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi, hedeflerini yükselterek toplumun her kesimine ulaşabilecek bir düzeye yükseliyor. Ancak ilimizde köy sayısını fazlalığı ve öğrenciler için kitaba ulaşmanın zorluğunu gören Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşerek, bakanlığın özel olarak hazırladığı 10 gezici kütüphaneden birinin Çanakkale’ye tahsis edilmesini sağladı.

“KÖYLERE ULAŞACAK”

Gezici kütüphanenin, kütüphanelere ulaşmakta zorluk çeken bölgeler için büyük bir fırsat olacağını belirten Ak Partili Gider; “Artan nüfusu da göz önüne alarak, kitap okumaya ve kitaba ulaşmaya aç kitlelerin bu yöndeki ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla bu adımı attık. Çanakkale, okumayı seven ve okuyucu kitlesi Türkiye ortalamasının üzerinden olan bir şehir olarak gezici kütüphaneyi ziyadesiyle hak eden bir şehir. Bu açıdan gezici kütüphane, nitelikleri artırılan ve her koşulda kitapseverlere hizmet vermeyi hedefleyen gerekli bir uygulamaydı. Son yıllarda artan nüfus ve dağınık yerleşim nedeniyle halkın kütüphaneye erişme konusunda çektiği zorluğun farkındaydık. Çoğu kez yaptığımız ziyaretlerde gençlerin de bu yöndeki taleplerini almış ve gereğini yapacağımızın sözünü vermiştik. Gezici kütüphanemiz yakın zamanda sokaklarda, caddelerde, köy okullarında, ilçe merkezlerindeki okulların önlerinde kitapseverleri ağırlamaya başlayacak. Yollarda sık sık gezici kütüphanemizi göreceğiz. 15 günde bir aynı durakta olacak şekilde bir program izleyecek. Köylere ve kütüphaneye uzak semtlerde, mobil olarak kitap hizmeti verilecek. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, bu hizmeti karşılıksız bırakmayacağından ve sıklıkla bu kütüphaneyi kullanacaklarından eminim” dedi. 

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.494 kez okundu