YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Hava Sıcaklığı 22 Dereceye Yükseliyor!

Çanakkale ve yöresinde hava sıcaklıkları önümüzdeki hafta içerisinde 22-23 dereceye kadar yükselecek.

12 Şubat 2016 tarihinde eklendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Çanakkale ve yöresinde birkaç gündür mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Cumartesi ve Pazar günleri yağışlı hava ile birlikte önemli ölçüde artmaya başlayacak. Cumartesi günü 17 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklıkları Salı günü ise 22-23 dereceye kadar çıkacak. Bu arada Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan esmekte olan rüzgar 13 Şubat 2016 Cumartesi günü etkisini arttırarak 50 ile 75 km hızında fırtına şeklinde esecek. Fırtına 14 Şubat 2016 Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybedecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede yükseleceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Yurdumuzun batı bölgelerinde görülen yağışlı havanın hafta sonunda da etkili olduktan sonra 15 Şubat 2016 Pazartesi gününden itibaren ülkemizi terk etmesi bekleniyor. Hala mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta sonuna kadar artmaya devam etmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin 8 ila 15 derece üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının Şubat ayı günlük ve aylık ekstrem sıcaklık değerlerine ulaşabileceği tahmin ediliyor.Bazı illerimizdeki mevsim normalleri ile beklenen hava sıcaklıkları ise şöyle olacak. İstanbul'da mevsim normali 10, beklenen 17 derece. Bursa'da mevsim normali 11, beklenen 27 derece.Ankara'da mevsim normali 7, beklenen 19 derece. İzmir'de mevsim normali 13, beklenen 24 derece. Antalya'da mevsim normali 16, beklenen 26 derece. Trabzon'da mevsim normali 12, beklenen 22 derece. Samsun'da mevsim normali 12, beklenen 22 derece. Erzurum'da mevsim normali -3, beklenen 3 derece. Diyarbakır'da mevsim normali 8, beklenen 19 derece."

Öte yandan hava sıcaklıklarının ani düşüş ve yükselişlerinin gribal enfeksiyonları tetiklediğini belirten yetkililer vatandaşları özellikle bu konuda uyararak dikkatli olmalarını istediler.

1.465 kez okundu