YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Halk Otobüslerinde Kent Kart Denetimi

Çanakkale’de Belediye Denetimli Halk Otobüsleri’nde kullanılmak amacıyla kişiye özel olarak verilen Kent Kartları farklı amaçlarla kullananlar ile ilgili denetimler bütün hızıyla sürüyor.

22 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre şehir merkezinde hizmet veren Belediye Denetimli Halk Otobüsleri’nde kullanılan engelli ve 65 yaş gibi kişiye özel olarak verilen fotoğraflı Kent Kartların kişilerin dışında farklı kişiler tarafından da kullanıldığının tespit edilmesi üzerine yetkililer denetimleri sıklaştırdı. Halk otobüslerinde yeni başlanan uygulama ile Kent Kartları kullanan kişilerin fotoğraflarının da şoförün bönünde bulunan büyük ekranda görülebildiğini belirten yetkililer bu sayede kartı o kişinin kullanıp kullanmadığının daha kolay tespit edilebilindiğini ifade ettiler.

Engelli ve 65 yaş gibi kişiye özel olarak verilen kartların bir kısmının aile yakınları tarafından da kullanıldığının görüldüğü denetimlerde bu kartlara el konulurken; bazı öğrenci kartlarının da farklı amaçlarla kullanılması sebebiyle yine el konulduğu öğrenildi.

Öte yandan şuana kadar yaklaşık 30 kişinin Kent Kartlarına kendileri dışında farklı kişiler tarafından kullanılması sebebiyle el  konulduğu belirtilerek, denetimlerin devam ettiği ve el konulan kartların yerine yenilerinin verilmeyip iptal edildiği öğrenildi.

(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.866 kez okundu