YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale'de Halk Bahçesi Yenileniyor

Çanakkale halkının yoğun olarak vakit geçirdiği Halk Bahçesi, Çanakkale Belediyesi tarafından yenilenecek.

28 Şubat 2018 tarihinde eklendi

Proje kapsamında çocukların tuvalet ve lavabo ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlenecek olan alanda bulunan kedi kulübeleri projede belirlenen Halk Bahçesindeki yeni alanına taşınacak.

Süreç içerisinde kedilerin barınacağı alanın yeniden düzenlenmesi ve iyileştirilmesi de yapılacak. Halk Bahçesi yenileme çalışmaları kapsamında, Amfi Tiyatronun Kapasitesi arttırılarak yeniden yapılması, sarnıcın tadilatının yapılması, Zübeyde Hanım Kapısı giriş konstrüksiyonun yapılması, havuzun şekli korunarak su oyunları fıskiye sistemli havuza dönüştürülmesi, güvenlik kamera sistemi kurulması, güvenlik kulübesi inşası, yağmursuyu ve tuvalet için altyapı yapılması, otomatik sistem sulama sistemi yapılması, 441 m2 kayrak taşı ile patika yol yapılması ve 450 mt koşu parkuru yapılması planlanıyor.

Proje kapsamında ayrıca Halk Bahçesi alanına 15 bin 569 m2 rulo çim uygulaması ve 6 bin 149 Adet çok yıllık fidan dikiminin yanı sıra 1 adet tuvalet yapılacak.

Halk Bahçesi yenileme çalışmalarının Ağustos ayında tamamlanarak yenilenen yüzü ile halkın hizmetine sunulması bekleniyor.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.887 kez okundu