YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Teknopark Hizmete Girdi

Çanakkale Teknopark Yerleşkesi yeni hizmet binasının açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla yapıldı.

18 Şubat 2019 tarihinde eklendi

Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Çanakkale’nin teknolojik yenilik ve Ar-Ge altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlayarak, Çanakkale’yi bölgenin yazılım ve teknoloji üssü haline getirmek amacıyla kurulan Çanakkale Teknopark’ın tanıtım filmi izlendi.

Programda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Orhan Tavlı, AK  Parti Grup Başkan Vekili-Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü  Erkan Bil birer konuşma yaptılar.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, rekabet gücünü kalıcı olarak arttırmanın teknolojiyi geliştirmenin üretmekle mümkün olduğunu belirterek, “Teknolojinin sadece kullanıcısı olmak maalesef sizi karlı bir Pazar haline getiriyor. Hatta günden güne bağımlı yapıyor. Dolayısıyla fikri, AR-GE'yi, ürünü ve ticareti bir bütün olarak ele alan yenilikçi yaklaşımların hızla çoğalmasını arzu ediyoruz. Ülke menfaatleri için hayallerinin peşinden koşan hevesli ve heyecanlı gençler, girişimciler istiyoruz. Onlar için rahat çalışabilecekleri farklı alanlarda işbirliklerini geliştirebilecekleri ve üretmenin, birlikte üretmenin keyfine varabilecekleri mekanlar hazırlıyoruz. Çünkü şunu çok net biliyoruz. Yenilikçilik dediğimiz şey sadece tek bir kişinin eseriyle olmaz. Bunun için güçlü ve çalışan bir sisteme ihtiyaç var. İşte biz de Bakanlık olarak bu amaç doğrultusunda ilerliyor, üniversitelere reel sektörü ve kamuyu en verimli şekilde bir araya getirip inovasyon ruhunu harekete geçirmek istiyoruz. Nitekim teknoparklarımız bu verimli buluşmaya ev sahipliği yapan eko sistemin en önemli mekanlarından. 16 yıl boyunca AR-GE ve yenilik reform paketleriyle güçlü bir teknoloji geliştirme altyapısı inşa ettik. 2001'de sadece 2 olan teknopark sayımız, bugün 54 şehrimizde 81 rakamına ulaştı. 61!i aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor. Kalan 20 teknoparkımızın da bir an önce faaliyete geçmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar 3.8 Milyar Dolar ihracat 119 Milyar Lira satış gerçekleştiren teknoparklarda 5334 firma faaliyet gösteriyor ve 42 bin 159 AR-GE personeli istihdam ediliyor” dedi.

TEKNOPARK 135 BİN METREKARELİK YATIRIM ALANINA SAHİP

Ardından toplam yatırım alanı 135.000 m² olan 40.000 m²’lik kısmı Ar-Ge yatırım alanı, 40.000 m²’lik kısmı Açık Sosyal Kültürel ve Sosyal Tesis alanı, geri kalan kısmı ise Ar-Ge ofis alanları, idari birimler, Teknoloji Transfer Ofisi, Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri ile etkinlik alanları olarak planlanan Çanakkale Teknopark yerleşkesi yeni hizmet binası açılış kurdelesi kesildi.     

Yapılan açılışın ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Orhan Tavlı, AK  Parti Grup Başkan Vekili-Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü   Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti 26. Dönem Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Gültekin Yıldız ve beraberindekiler Çanakkale Teknopark’ı ziyaret edip firmaların ve öğrencilerin sergiledikleri teknolojik ürünleri inceleyerek bilgi aldılar.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.735 kez okundu