YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Şehitler Abidesi’nde Duygusal Tören

Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. yıl dönümü sebebiyle Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. 

24 Nisan 2018 tarihinde eklendi

Sabah 10:00’da başlayan etkinlik Şehitler Abidesi’nin ön kısmında yer alan Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesi ile başladı. Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, İtilaf Devletleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına konuşmalar yapıldı.Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Gösterisi, tören geçişi, Solotürk gösteri uçuşu, Şehitlik defterinin imzalanması ve şehitliklere karanfil bırakılması ile sona erdi. Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenin ardından ise sırasıyla Fransız Mezarlığı, İngiliz Helles Anıtı ve 57. Alay Şehitliği'nde de ayrı törenler düzenlenendi.

25 NİSAN SABAHI ANZAK KOYUNDA TÖREN DÜZENLENECEK

Öte yandan etkinliklerin ikinci gününde ise 25 Nisan sabahı 05.00’de Anzak çıkarmasının yapıldığı Anzak koyunda ayrı bir tören daha düzenlenecek. 06:30’a kadar sürecek Şafak Ayininde Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen Anzaklar atalarını anarak dua edecek. Bu yılki törenlere yaklaşık bin 500’e yakın Anzak turistik katılması bekleniyor. Şafak Ayininin ardından ise saat 09.30’da Avustralyalıların Lone Pine Anıtı’nda, 11.30’da ise Conbayırı’ndaki Yeni Zelanda Anıtı’nda gerçekleşecek anma programı ile Anzak törenleri sona erecek.

57. ALAY YÜRÜYÜŞÜ BÜYÜK İLGİ GÖRECEK

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yıl yılda 25 Nisan sabahı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte Kocadere Köyü’nden Conkbayırı’ndaki Atatürk Anıtı’na kadar sabah saat 06.30'da “57. Alay'a Vefa Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Etkinliğe Türkiye’nin dörtbir yanından çok sayıda öğrenci ve genç katılacak.

GELİBOLU YARIMADASI'NDA 24-25 NİSAN’DA BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yaptığı açıklamada 24-25 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek törenler sebebiyle yarımadada bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıkladı. Alan Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “24 Nisan 2018 tarihinde saat 00.00 ile 14.00 arasında güney ve güneydoğu cephesinde bulunan Kilitbahir, Behramlı, Alçıtepe, Şehitler Abidesi, Yabancı Anıt ve Mezarlıklar, (Cape Helles ve Fransız Askeri Mezarlığı) Kum Limanı ve Kabatepe Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi kavşağı yaya ve araç trafiğine kapatılacaktır. Ayrıca 24 Nisan 2018 Salı günü saat 14.00 itibari ile 57. Piyade Alayı’nda gerçekleşecek tören programından dolayı Kilye Koyu, Kabatepe Kavşağı, Kabatepe Ziyaretçi Dinlenme Noktası, Anzac Koyu, 57. Piyade Alayı ve Conkbayırı hattı yaya ve araç trafiğine kapatılacaktır. 25 Nisan 2018 Çarşamba günü Anzac Koyu’nda yapılacak program nedeni ile 03.00 dan itibaren gerçekleşecek tören programları sebebiyle tahliye işlemi bitene kadar Kuzey Bölgesi (Anzac Koyu-Conkbayırı - 57. Alay hattı) yaya ve araç trafiğine kapatılacaktır”

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.419 kez okundu