YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Şırnak'ın Uludere İlçesi Şenoba İlçesi'ndeki askeri üs bölgesinde helikopterin kent merkezine dönüş için yaptığı kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpması sonucu şehit olan 13 vatan evladından birisi olan Binbaşı Koray Onay (38) doğum yeri olan Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

01 Haziran 2017 tarihinde eklendi

Gelibolu ilçesi Yazıcızade Mahallesi Seher Sitesinde oturan Binbaşı Koray Onay’ın annesi Nahide ile babası Süleyman Sinan Onay oğullarının şehit haberini almasından sonra  gözyaşlarına boğuldu. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, Gelibolu Kaymakam Vekili Bülent Yılmaz ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın aileyi evinde ziyaret ederek acı haberi vermelerinin ardından apartmana dev bir Türk Bayrağı asıldı. Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler de şehidin baba ocağında Kur’an-ı Kerim okudu. Şehit haberinin ardından fenalaşan baba Süleyman Sinan Onay ise hastaneye götürülerek bir süre tedavi altına alındı.

CENAZE TÖRENİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, Gelibolu Kaymakam Vekili Bülent Yılmaz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ile şehidin ailesi, yakınları ve binlerce vatandaşın katıldığı Gazi Süleyman Paşa Camiindeki cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Tören sırasında Binbaşı Koray Onay’ın annesi Nahide ile babası Süleyman Sinan Onay ile ablası ve öğretmen eşi Pınar Onay’ı teskin etmek için çaba sarfeden görevliler zaman zaman zor anlar yaşadı. Fenalaşan şehidin yakınları bir süre ambulansta tedavi altına alındı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi helalliğin alınmasının ardından tekbirler eşliğinde ilçedeki şehitliğe defnedildi. 38 yaşında şehit olan Binbaşı Koray Onay’ın 6 yaşında Kuzey isimli bir oğlu ve 1 yaşında da Ece isimli kızının olduğu öğrenildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Şırnak'ın Uludere İlçesi Şenoba İlçesi'ndeki askeri üs bölgelerini denetleyen üst rütbeli askerleri taşıyan Cougar tipi helikopter öncesi gece kent merkezine dönüş için yaptığı kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpması sonucu düşmüştü. Kazada, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal şehit olmuştu.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ÇANAKKALE ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI)
8.120 kez okundu