YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Sağlıklı Yaşam Parkına Kavuştu

Çanakkale Belediyesi, kentlileri sağlıklı yaşama ve spora teşvik etmek amacı ile yürüttüğü çalışımlarına devam ediyor. Kentlilerin konforlu ve rahat bir şekilde spor yapabilmeleri amacı ile Çanakkale Belediyesi'nin yürüttüğü Sağlıklı Yaşam Parkı törenle hizmete girdi.

17 Mayıs 2017 tarihinde eklendi

Esenler Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile eşi Hale Gökhan, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kentli katıldı. Açılış töreni Çanakkale Belediyespor Kulübü jimnastik takımının gerçekleştirdiği gösteri ile başladı. Törende ilk olarak konuşan Çanakkale Belediyespor Kulübü 2'inci Başkanı Doğan Türkmen; “Çanakkale Belediyespor Kulübü olarak 1987 yılından bu yana, aralıksız 13 branşta kent sporunun gelişmişine katkı sağlamaktayız. Kulübümüzün temel ilkesi, çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek, dayanışmayı, yardımlaşmayı, mücadele etmeyi ve kazanabilirlik becerisini aşılamaktır. Bu bağlamda kulübümüz ulusal ve uluslararası müsabakalarda yarışacak sporcular yetiştirmektedir ve yetiştirmeye de devam edecektir. Şu anda açılışını yapıyor olacağımız Sağlıklı Yaşam Parkında tenis kortları, kaykay, paten pisti, buz pisti, basketbol sahası, yürüyüş yolları, çok amaçlı spor aletleri, fitness salonu ve çok amaçlı faaliyetleri ile birlikte her yaştaki insana spor yapma olanağı sağlamaktadır. Bu açıdan siz katılımcıları ve tüm Çanakkale halkını bu tesislerden faydalanmaya davet ediyorum. Bu tesisler Çanakkale Belediyesinin Çanakkale halkına sunduğu çok değerli bir hizmet anlayışıdır. Çanakkale Belediyesi Sağlıklı Yaşam Parkı'nı Çanakkale'ye kazandıran değerli Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan'a ve bütün emeği geçenlere kulübümüz adına sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Esenler Mahallesi eski Çanakkale'den sonra yeni yerleşim alanı olarak planlanmış bir mahalle. Eski Çanakkale, Barbaros Mahallesi dahil olmak üzere, özellikle Kemalpaşa, Namıkkemal, Cevatpaşa, Fevzipaşa gibi mahallelerimiz, bunlar eski Çanakkale'nin mahalleleri. Ama Esenler daha sonra yerleşime açıldı. Dolayısı ile de planlı bir yerleşim alanı Esenler Mahallesi'nin bulunduğu alan. Dolayısı ile bu planlama içerisinde takdir edersiniz ki, elbette ki yeşil alanlar daha fazla. Fazlası ile yeşil alan, sosyal alan yaratma fırsatımız var burada. Örneğin biraz ileride Özgürlük Parkı var. Hemen karşımızda yine bir piknik alanımız var. Şimdi de bu alanı bir spor alanı olarak gerçekleştirdik. Daha ileride de başka parklarımız var. Ayrıca Yörem Meyve Bahçesi’ni oluşturduk. Geçen sene bu meyve bahçesinin de fidanlarını diktik. Şimdi de, 60 metrelik yolun sol tarafında yeni planlanan, imara açtığımız bir alanımız var. Orada da iki tane 75’er bin metrekarelik yeşil alanımız var. Bu tür tesisler ile Çanakkale'deki her kesimin yararlanacağı, spor yapma, en azından yeşil alanda keyif yapma fırsatını yaratmış oluyoruz. Dolayısı ile güzel bir mahalledeyiz ve bugün de burada bir spor alanını tamamladık” dedi. Sağlıklı Yaşam Parkı alanının Hazineden devralınarak hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Bu alan Hazineye ait bir mülk idi. İmarda yeşil alan olarak görülüyordu. Hazine arazileri yeşil alan olduğu zaman Belediyelere tahsis ediliyor. Bu alanın tamamı karşı tarafla beraber 26 bin metrekare. Spor tesisi olarak yaptığımız alan 11 bin metrekarelik bir alan. Hazineden buranın devrini aldık ve bu şekliyle de tesisimizi açma fırsatı bulduk ve Çanakkale halkının hizmetine sunduk” dedi.

“GENÇLERİMİZİN BAŞARISI İÇİN SPOR ŞART”

Spor yapmanın önemini de vurgulayan Başkan Gökhan; “Spor çok önemli. Toplumlarda spor yapma alışkanlığı giderek artıyor. Özellikle sağlıklı yaşam için sporun çok önemi var. Bunu televizyonlarda, okullarda, her yerde duyuyoruz. Bunu yapabilmek için de insanlara fırsat yaratmak lazım. Bu tür alanlar, kentte yaşayan herkesin, çocuğundan tutun büyüğüne kadar, hatta yaşlısına kadar önemli alanlar. Yaşlısı ne yapacak? Yürüyecek. Çocuklar için oyun alanlarımız var, bunun dışında kafeteryamız, fitness alanı, bir basketbol sahamız, bir kaykay pistimiz, buz pateni pistimiz, iki tane tenis kortumuz var. Bu şekli ile olabildiğince daha fazla spor aktivitesinin yapılabileceği bir alan. Kentte yaşayanlara bu fırsatı yaratmak zorundayız. Çünkü Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var, 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur'. Çok doğru bir söz. Kafanın çalışması için spor aktivitesi çok önemli. Biraz önce Lapseki'den gelen bir öğretmen ile iki öğrencisi vardı. Plevne Ortaokulu öğretmeni ve iki öğrencisi ile açılıştan sonra röportaj yapacağız. Röportajın konusu ise şu; ‘Acaba öğrenciler spora ilgi duyarlarsa derslerinden geri kalırlar mı?’ Ailelerde böyle bir anlayış vardır biliyorsunuz; 'Oğlum bırak topu şimdi dersine çalış' gibi. İşte, topu bırakmadan başarılı olunabilir mi, diye soracaklarmış. Ben şimdiden söyleyeyim, kesinlikle spor yapan daha başarılı olur. Bunu iddia ediyorum. Sadece ben etmiyorum, uzmanlar da bunu söylüyor. Biliyorsunuz batı ülkelerinde ders başarıları, okul başarıları için spor yapan çocuklar, kültürel hizmetlerde bulunan çocuklar, ekstra puan alırlar. Örneğin, 10 üzerinden 7 aldıysa, o çocuğun notlarına ilave puanlar verilir. Hatta yurtdışındaki okullara müracaat edildiğinde, o formların içerisinde lisanslı olarak hangi sporları yapıyorsun diye sorular vardır. Onlar kabullerde sizi iki basamak yukarı çıkarır. Dolayısı ile spor için mücadele edeceğiz ve yeni tesisler yapmak için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Spor Müdürlüğü ile de bu bağlamda diyaloglarımız var. Onlara da fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz. Güzelyalı'da Gençlik Kampı yapılacak. Yine bu bağlamda her yatırıma destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

“BU İMKANLARI ÖZELLİKLE GENÇLERİMİZ İÇİN YARATMAK DURUMUNDAYIZ”

Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en iyi yolunun gençleri spora yönlendirmek olduğuna vurgu yapan Başkan Gökhan; “Özellikle gençler ve çocuklarımız çok önemli. Biliyorsunuz çocuklarımız ve gençlerimiz için en büyük tehlike, uyuşturucu tehlikesi. Onların bu illetin kucağına düşmemesi için, spor ve aktivite noktasında onlara her türlü imkânı yaratmak hepimizin boynunun borcu. Sadece devlete bırakmak olmaz. Biz de yerel yönetimler olarak, aileler olarak, sosyal kurumlar olarak gençlerin sosyal ve sportif aktivitelerde bulunmaları için onlara fırsat yaratmak durumundayız” dedi.

PARKA ŞEHİT KIVANÇ KAŞIKÇI’NIN ADI VERİLECEK

Sağlıklı Yaşam Parkı'na şehit Kıvanç Kaşıkçı'nın adının verilmesinin planlandığını belirten Başkan Gökhan; “Maalesef bir şehidimiz var. Astsubay Kıvanç Kaşıkçı şehidimiz var. Onunla ilgili demiştim ki ailesine, eğer müsaade ederseniz bu alana şehidimizin adını verelim, o şekilde anılsın. Önümüzdeki mecliste konuyu gündeme getireceğim. Belediye Meclisimiz de bu kararı verecektir, bunda hiç şüphemiz yok. Daha sonra önümüzdeki ay içerisinde, Ramazan'dan sonra, burada yine bir anma töreni ile beraber bu alana onun adının verilmesi için buluşacağız. O şehitler olmazsa, bizler bu işleri burada yapamayız. Bunu unutmamamız lazım. O şehitler sayesinde burada ayakta duruyoruz. Hem karşıdaki şehitlerimizi, hem de bugün vatan savunması için canlarını veren şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutmamalıyız. Unutursak, yok oluruz. Millet için, var olabilmemiz için, bizler adına yapılan fedakarlıkları unutmayacağız. Kimseye de unutturmayacağız. Mustafa Kemal'i de unutturmayacağız, şehitlerimizi de, gazilerimizi de unutturmayacağız. Bu ülke için fedakarlık yapan herkesin başımızın üstünde yeri olacaktır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve protokol üyeleri kurdele keserek Sağlıklı Yaşam Parkı'nın açılışını yaptı. Kurdele töreni sonrasında ise Başkan Gökhan ve davetliler tesisleri gezerek Sağlıklı Yaşam Parkı ile ilgili bilgiler aldı. Başkan Gökhan, açılış töreni sonrasında Lapseki Plevne Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile bir araya gelerek sohbet ederken, Sağlıklı Yaşam Parkı'nın açılış töreni katılımcılara pilav ikram edilmesi ile son buldu.

SAĞLIKLI YAŞAM PARKI HAKKINDA

Çanakkale Merkez Esenler Mahallesi Özgürlük Caddesi üzerinde bulunan 771 ada 258 parselde 11,347 m² alana projelendirilen Sağlıklı Yaşam Parkı, açık ve kapalı alan düzenlemeleri ile kent geneline hitap eden spor alanıdır. Açık sahalara hizmet eden 953 m² kapalı alana sahip binası ile birlikte, sentetik buz pisti, kay-kay platformu, basketbol sahası, tenis kortu, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, yetişkin, çocuk ve engelli spor alanları ile bir bütün olarak tasarlandı. Hizmet binasında ise, fitness salonu, dinlenme alanı ve soyunma odalarının yanı sıra kafeterya ve idari ofisler bulunuyor.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.781 kez okundu