YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Körfez BYK Acentelerinden “Troia Yılı”na Destek

Çanakkale Körfez Bölgesel Yönetim Kurulu (BYK) acenteleri Truva Otel’de düzenlediği kahvaltılı toplantıda 2018 yılının “Troia Yılı” olma projesine sonuna kadar destek olma kararı aldı.

20 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Toplantıda bir konuşma yapan Çanakkale Körfez Bölgesel Yönetim Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) Troia’nın Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olan 2018 yılının, bölgenin sürdürülebilir turizm hareketini arttırmak ve uluslararası platformlarda hakettiği değere ulaşmasını sağlamak amacıyla başlattığı 2018 Troia Yılı projesine sonuna kadar destek olacaklarını belirterek, “Bu projenin Çanakkale turizmine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu kapsamda Çanakkale Körfez Bölgesel Yönetim Kurulu (BYK) acenteleri olarak bu projenin lokomotifi olacağız” dedi.

Çanakkale Körfez Bölgesel Yönetim Kurulu (BYK) Genel Sekreteri Ahmet Çelik de yaptığı açıklamada, Çanakkale için Troia’nın önemine dikkat çekerek, “2018 Troia yılı küresel ve bölgesel olumsuzlukların gölgesindeki Türkiye turizminin yükselişi için çok güçlü uluslararası atılım hamlesi, Çanakkale turizmi için bir dönüm noktası olabilir. 2018 Troia Yılı algısını tüm dünyaya yayarak çok güçlü stratejik bir iletişim aracı olarak kullanabiliriz” şeklinde konuştu.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.124 kez okundu