YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Kent Müzesi’nde “Troia” Konuşuldu

Çanakkale Kent Müzesi ile Çanakkale Arkeoloji Müzesi ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikte ÇOMÜ Arkeoloji Müzesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan ile “Troia” üzerine konuşuldu.

05 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Troia Kazı Başkanı Rüstem Aslan sunumuna ilk olarak Troia kazı tarihine dair kısa bir özet ile başladı. Kısa özetinde Troia ile ilgili çalışma yapan arkeologları ve arkeologların Troia’ya katkılarına da yer verdi. Fotoğraflar ile desteklenen kısa özetin ardından günümüzde Troia üzerinde yapılan çalışmalara değindi. Modern bir kazı evi, ören yerinin turistik açıdan algılanabilmesi için yapılan anket çalışmaları, veri tabanı oluşturma gibi faaliyetlerden de bahsetti. 2018 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia yılı olarak kabul edilmesi ile birlikte alandaki ziyaretçi sayısının artmasını beklediklerini dile getirirken, buna hazırlık olarak da kazı alanının ve etrafının her daim temiz olmasına çalışıldığı, ziyaretçilerin kazı alanlarına zarar vermesini en aza indirmek için ahşap gezi alanları tasarladıklarına değindi. Bir sene içerisinde kazı alanında gerçekleştirdikleri konferanslardan da örnekler verdi.

Sunumun sonunda Troia için hazırlanmış olan filmin 2 dakilalık kısmını da konuklarla paylaşan Rüstem Aslan, filmde Troia’nın çevresi ile var olduğunu ve filmde de buna yer verdiklerini ayrıca filmde Troia efsanesine de değindiklerini belirtti. Turistler için hazırlanan kısa Troia ören yeri turunun da yer aldığı film Troia hakkında merak uyandırdı. Sunumun sona ermesinin ardından konukların soruları cevaplandı. 

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.435 kez okundu