YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Kent Konseyi’nde Yeni Başkan Engin Kandemir

Çanakkale Kent Konseyi’nde başkanlığa Engin Kandemir seçildi.

22 Nisan 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen seçimler Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın konuşması ile başladı. Ardından ise Divan başkanlığının seçimine geçildi. Kent Konseyi Başkan adayları Engin Kandemir ve Saim Yavuz farklı Divan Başkanlığı önerilerinde bulundular. Divan Başkanlığı için Engin Kandemir İsmet Akıncı’yı aday gösterirken, Saim Yavuz’da Divan Başkanlığı için Rıdvan Uz’u aday gösterdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yaptırdığı oylama sonrası Divan Başkanlığına Engin Kandemir’in adayı İsmet Akıncı seçildi.

OYLAMA ÖNCESİ SALONDA TARTIŞMALAR YAŞANDI

Divan başkanlığının belirlenmesinin ardından ise salonda tartışmalar yaşandı. Engin Kandemir tarafından divana 55-60 civarı imza ile adayların oy pusulası yöntemi ile belirlenmesi için dilekçe vermesinin ardından ortalık karıştı. Oy Pusulası kullanılması önerisine Kent Konseyi temsilcilerinin bir kısmı itiraz ederken, tartışmada divan başkanlığının önüne kadar gelen bazı üyeler arasında itişmeler yaşandı. Divan Başkanı İsmet Akıncı’nın oylamanın yapılacağını açıklamasının ardından seçime geçildi.

İLK 2 TURDA BAŞKAN SEÇİLMEK İÇİN İSTENEN OY SAĞLANAMADI

441 temsilciden 407’sinin oy kullandığı ilk tur seçimde Engin Kandemir 215 oy alırken, rakibi Saim Yavuz ise 183 oy aldı. 9 oyda geçeriz sayıldı. İlk turda başkan seçilmek için gerekli olan oy sağlanamadığı için ikinci tur oylamaya geçildi. İkinci turda ise 441 temsilciden 395’i oy kullandı. 2. turda Engin Kandemir 211, Saim Yavuz ise 177 oy aldı. 7 oyda geçersiz sayıldı. İkinci turda da gerekli oy sağlanamadığı için üçüncü tur oylamaya geçildi. Son turda en fazla oyu alan Engin Kandemir 216 oyla Çanakkale Kent Konseyi'nin yeni başkanrı seçilirken, rakibi Saim Yavuz ise 163 oy aldı. Oylamada 6 oyda geçersiz sayıldı. 3. turda 385 oy kullanıldı.

Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanlığı'nı da yürüten Engin Kandemir 2 yıl boyunca Çanakkale Kent Konseyi'nin başkanlığını da yapacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.923 kez okundu