YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale-İstanbul Uçak Seferleri Yeniden İptal mi Oluyor?

Onur Air firmasının 15 Haziran sonrası Çanakkale-İstanbul uçak seferleri ile ilgili bilet satışını kapatması bu hattaki seferlerin yeniden iptal mi olacağı sorusunu gündeme getirmeye başladı.

12 Mayıs 2018 tarihinde eklendi

Daha önce 25 Nisan 2018 tarihinde sona ereceği ifade edilen ancak daha sonra yeniden bir açıklama yaparak seferlerine devam etme kararı alan Onur Air firması aynı tarihte Çanakkale-İstanbul arasında uçak seferlerine yeniden başlamıştı. Firma yaptığı açıklamada 15 Haziran 2018 tarihinden itibaren ise yeni sefer tarifesine başlayacağını belirtmişti. Ancak firmanın resmi web sitesi üzerinden 15 Haziran itibarıyla bilet almak isteyen vatandaşlar yaptıkları sorgulamada 15 Haziran ve sonraki günlerde uçuş olmadığı için bilet satışının yapılmadığını görünce şaşkına döndüler.

www.canakkaletravel.com 'a açıklamalarda bulunan Dardanel Turizm Firma Yetkilisi Zafer Güneş, Onur Air firmasının 1 Kasım 2017 tarihinde başlattığı Çanakkale - İstanbul arasındaki tarifeli uçak seferlerini 25 Nisan 2018 tarihinde sonlandırma kararı aldığını, ancak daha sonra bu kararından vazgeçerek tarife değişikliği yaparak yeniden seferlere devam ettiğini ifade ederek, “26 Nisan 2018 tarihi itibariyle Cuma ve Pazar günleri hariç Onur Air’e ait uçak Çanakkale’den saat 20:00’de kalkıp saat 20:50’de İstanbul’a gidiyordu. İstanbul’dan Çanakkale’ye geri dönüş ise saat 18:30’da gerçekleştirilip uçak saat 19:20’de Çanakkale’ye ulaşıyordu. Bu sefer saatleri 15 Haziran 2018 tarihine kadar geçerliydi. 15 Haziran tarihinden itibaren ise yine Cuma ve Pazar günleri hariç İstanbul’dan Çanakkale’ye kalkış saati 11:40, geri dönüş saati ise 13:10 olarak belirlenmişti. Bilet almak için bize gelen vatandaşlarımız şuan 15 Haziran sorası bilet almak istediklerinde uçuş olmadığı için maalesef bilet kesemiyoruz. 15 Haziran sonrası uçak seferlerinin olup olmayacağı halen belli değil. Bu konuda bir açıklamada yapılmış değil. Müşterilerimize ancak 15 Haziran tarihine kadar bilet verebiliyoruz. 15 Haziran sonrası uçuş olur mu olmaz mı bunun belirsizliği halen sürüyor” şeklinde konuştu.

YENİ TARİFEYLE UÇAK DOLULUK ORANI YÜZDE 50-55’LERE GERİLEDİ

Öte yandan 26 Nisan tarihinden itibaren yeni sefer tarifesi ile Çanakkale-İstanbul arasında uçuşlarına devam eden Onur Air’de saatlerin uygunsuz olması sebebiyle ilginin azalması dikkat çekti. Yetkililer Çanakkale’den İstanbul’a uçuşların en önemli günler olan Cuma ve Pazar günleri saat 20:00’de, geri dönüşlerinde yine Cuma ve Pazar günleri hariç aynı günlerde saat 18:30’da olmasının uçuşlara olan ilgiyi azalttığını ifade ederek, doluluk oranının ise yüzde 50-55 civarında olduğunu söylediler.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.807 kez okundu