YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale İl Halk Kütüphanesi Yeni Yerine Taşındı

Çanakkale’de 1988 yılında hizmete giren kordon boyundaki kütüphane binası yerine yenisinin yapılacak olması sebebiyle Troya Caddesi’ndeki geçici yerine taşındı.

16 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Bir süredir gündemde olan Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinin yenilenmesi projesi ile bu projeyle ortak gerçekleştirilmesi planlanan İl Halk Kütüphanesi binasının yenilenmesine yönelik olarak projede her iki binanın yıkılarak ortak bir alanda Kültür Merkezi yapılması konusunda mutabakata varılmıştı. Bu konuda mutabakatın sağlanması üzerine ilk etapta Çanakkale İl Halk Kütüphanesi bulunduğu yerden taşınarak Troya Caddesi’ndeki geçici yerine taşındı. 1 Müdür ve 5 personeli ile Çanakkalelilere yeni yerinde hizmet verecek olan Çanakkale İl Halk Kütüphanesi’nde 44 bin 860 kitap bulunuyor. Bilgi iletişim salonu hariç daha önceki hizmetlerinin tamamının verildiği yeni kütüphane binasında yaklaşık 60 kişi aynı anda faydalanabilecek. Öte yandan Barbaros Mahallesi Troya Caddesi No:133/1 adresine taşınan kütüphanenin yeni yapılacak binanın tamamlanmasının ardından tekrar eski yerine geri döneceği öğrenildi.

YIKILACAK ESKİ KÜTÜPHANE BİNASININ BULUNDUĞU BÖLGEYE NE YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından önerilen proje kapsamında Halk Kütüphanesi ile Sosyal Tesisler yıkıldıktan sonra tesislerin arka kısmında bulunan otopark alanı da buraya ilave edilecek. Halk Kütüphanesi ile Sosyal Tesislerin yerine yenisi yapılarak bu binalar birbirine üst geçit ile bağlanacak. Bu üst geçidin üzerinde seyir terası da olan 200 kişilik toplantı salonu da yapılacak. Projede ayrıca Halk Kütüphanesinin alanı toplamda 1000 metrekare iken yapılacak yeni çalışma ile kütüphane alanı 4000 metrekareye çıkacak. 4 katlı olması planlanan projede Sanat Sokağı olarak bilinen sokakta ise çevre düzenlenmesi yapılmasının dışında herhangi değişiklik yapılmayacak.

(HABER / FOTOĞRAF: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.123 kez okundu