YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Çanakkale İçinde” Resim Sergisi Açıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104. Yıldönümü Anısına, ÇOMÜ, GSF, Resim Bölümü Öğretim elemanları ve öğrencilerinin yapıtlarından oluşan “Çanakkale İçinde” adlı resim sergisi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.
 

15 Mart 2019 tarihinde eklendi

Serginin düzenlemesini yapan Resim Bölümü öğretim üyesi Umut Germeç, açılışta yaptığı konuşmada; “18 Mart yurdumuz, varlığımız, cumhuriyetimiz, gençlerimiz ve geleceğimiz için; zorlu koşullarda, canhıraş verilmiş bir savaşın sonucunda kazanılmış zaferin simgesidir. Bu savaşta yitirdiğimiz çocuklarımızın anısı yüreklerimize kazınmıştır. Atılan kurşunların havada birbirini vurduğu koşullarda, hayatta kalmak gerçeküstü bir durumdur. Sanayi Devrimi sonrası çok ileri savaş araçlarıyla donanmış emperyalist devletlerin ordularına karşı, bizim daha ortaöğrenim çağındaki çocuklarımız savaşmıştır. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Evet onların anısı içimize kazınmıştır, bu sergiye katılan sanatçıların eserleri bunun dışavurumudur. 10 yıla yakındır, her 18 Mart’ta, ÇOMÜ, GSF, Resim Bölümü Öğretim elemanları ve öğrencileri olarak mutlaka bu konseptte bir sergi gerçekleştiriyoruz.Bu yıl iki sergi düzenliyoruz. Daha çok boya resimlerin yer aldığı “Çanakkale İçinde” başlıklı sergimizi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıyoruz. Bu sergide 28 sanatçının 40’ yakın yapıtı var. İkincisi “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104. Yıldönümü Anısına” DESEN/GRAVÜR Sergisi, M. Osman Korfmann Kütüphanesinde 19 Mart -31Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açılışı 19 Mart, saat: 17.00’ da yapılacak” dedi.

Sergi açılışına, Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Cemil Agas, Şube Müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“Çanakkale İçinde” adlı sergi 24 Mart 2019 tarihine kadar Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.502 kez okundu