YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Havalimanı Yeni Terminal Binası Hizmete Girdi

(ÖZEL HABER) - Gerçekleştirilen yeni düzenleme ile pist uzunluğu 1800 metreden 2400 metreye, genişliği de 30 metreden 45 metreye çıkarılan Çanakkale Havalimanı’nda yeni yapılan terminal binası hizmete girdi.

30 Mayıs 2017 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre 2015 yılının Ekim ayı sonlarında yapımına başlanan ve 10 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Çanakkale Havalimanındaki yeni terminal binası ile havalimanı modern bir görünüme kavuştu. Yeni terminal binası ile birlikte 3 uçak kapasiteli yeni apronunun da yapılarak hizmete girdiği Çanakkale Havalimanının giriş kapısı da eski girişin hemen yan kısmına yapıldı. Yolcuların ana giriş kapısından yaklaşık 50 metre sonra yeni terminal binasına ulaşmasının sağlanması ile zaman tasarrufu da sağlanmış oldu. Yeni terminal binasında iç ve dış hatların yanı sıra gümrük hizmetleri ve havalimanlarında bulunması gereken bütün imkanların yer aldığı belirtilirken, kulenin de modern görüntüsü dikkat çekti.

Öte yandan şuanki eski terminal binasının ise VİP olarak kullanılacağı açıklanırken, yolcuların yeni hizmete giren terminal binasını kullanmaya başladığı öğrenildi.

(ÖZEL HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.547 kez okundu