YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Deniz Hudut Kapısı Kapatıldı

Çanakkale’de yıllardır Deniz Hudut Kapısı olan GESTAŞ Feribot iskelesinin yan kısmındaki şehir iskelesi Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile bu özelliğini kaybetti.

10 Aralık 2016 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili olarak 10 Aralık 2016 günkü Resmi Gazete’de yayınlanan  2016/9552 sayılı karara göre Çanakkale Deniz Hudut kapısının kapatılması ile ilgili karar şu şekilde açıklandı: “Bazı yerlerin Türkiye’ye giriş ve çıkış için hudut kapısı olarak tayini hakkında 5/2/1954 tarihli ve 4/2364 sayılı Kararnamenin ekli listesinde yer alan Çanakkale Deniz Hudut Kapısına ilişkin hükmün yürürlülükten kaldırılması; İçişleri Bakanlığı’nın 8/11/2016 tarihli ve 163998 sayılı yazısı üzerine, 5682 sayılı Pasaport Kanununun 1. maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca 21/11/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

ÇANAKKALE DENİZ HUDUT KAPISI YILLARDIR KULLANILMIYORDU

Çanakkale’de şehir iskelesi olarak da bilinen GESTAŞ Feribot iskelesinin yan kısmındaki iskele yıllardır Çanakkale Deniz Hudut Kapısı olarak biliniyordu. Amatör balıkçıların da en önemli balık tutma yeri olarak bilinen bu yer bir süre Deniz Hudut Kapısı olarak kullanılmasının ardından vatandaşların tepkileri üzerine zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatı ile yeniden amatör balıkçıların kullanımına açılmıştı. Yıllardan buyana kullanılmayan ve resmi kayıtlarda Çanakkale Deniz Hudut Kapısı olarak bilinen bu yerin atıl olması sebebiyle Bakanlar Kurulu Kararı ile bu yer Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile hudut kapısı olma özelliğinden çıkarılmış oldu.

Alınan bu karar ile bu bölgede balık tutan amatör balıkçılar da artık rahatlıkla şehir iskelesinde balık tutmaya devam edebilecekler.

KEPEZ DENİZ HUDUT KAPISI AÇIK

Öte yandan Kepez Deniz Hudut Kapısı ile ilgili herhangibir sorunun olmadığı ve kapının açık olduğu öğrenildi. Sadece atıl durumda olan Çanakkale şehir merkezindeki GESTAŞ iskelesinin yanındaki Çanakkale Deniz Hudut Kapısının kapandığı; Kepez Deniz Hudut Kapısının ise faal olarak çalışmaya devam ettiği açıklandı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.882 kez okundu