YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Cephesinden Meclise 143 İsim İşte Bu Kitapta

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay, Çanakkale Savaşı’nda düşmanla çarpışan ve daha sonra da siyasete atılan 143 önemli ismi “Çanakkale Cephesinden Türkiye Büyük Millet Meclisi”'ne isimli kitabında topladı.

26 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Yazdığı kitap ile ilgili açıklamalarda bulunan ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Mithat Atabay, 4 yıl süren uzun çalışmalar sonunda kitabını yayınladığını belirterek, “Çanakkale Savaşı’nda 102 yıl önce düşmanla mücadele eden ve bunun ardından da Türk siyasetinde Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan ve Meclis Başkanı olarak görev yapan 143 önemli ismin bilgilerinin yer aldığı bu kitabı hazırlarken yüzlerce kaynağı tek tek araştırmak zorunda kaldım. Büyük uğraşlar sonunda hazırladığım 300 sayfadan oluşan “Çanakkale Cephesinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne” isimli bu kitabımda bugüne kadar mecliste görev yapmış olan milletvekili ve senatörlerden 143 tanesinin Çanakkale Savaşları’na katıldığını ve savaş sonrasında da 23 Nisan 1920’den başlayarak en son İsmet İnönü’nün 1973 yılı 25 Aralık tarihinde ölümüne kadar geçen zaman diliminde 143 milletvekili ve senatörün parlamentoda görev aldığını tespit ettim. Çanakkale Savaşı’ndan sonra meclise girenlerin ise 2. Dünya Savaşı yıllarında da parlamentoda önemli görevlerde bulunduğunu belirlerken; bu kişilerin çoğunun ise Milli Savunma Bakanı, Sağlık Bakanı, Başbakan olarak görev yaptığını tespit ettim. Cumhuriyetin 94. yıldönümünde böyle bir eseri yayınlamak beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Çanakkale Belediyesi’nin katkıları ile basımı yapılan “Çanakkale Cephesinden Türkiye Büyük Millet Meclisi”ne isimli kitap belediyenin kültür yayınları arasında yer alıyor.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.742 kez okundu