YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu Sahnede

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu üyeleri kültür etkinlikleri kapsamında “Babayiğit” isimli oyunu sahneledi.

14 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale’de yaşayan ve tiyatro sanatına gönül vermiş kişilerden oluşan Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları ve teknik ekibi, Ebru Naz Özdemir’in yönetmenliğinde hazırladıkları oyunlarını tiyatroseverler için sahneledi.

ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde sahnelenen oyun saat 20.00’da başladı. İrlanda tiyatro hareketinin öncü yazarlarından John Millington Synge'in en başarılı eseri sayılan "Babayiğit" Christy Mahon adlı çekingen bir köy delikanlısının gerçek kimliğinin bilincine vararak kendini yeniden yaratmasını anlatıyor. Oyunun başında pısırık bir genç olarak karşımıza çıkan Christy, Mayo köylülerine anlattığı hikaye sayesinde onların hayranlığını kazanıyor. Bu hayranlığı sürdürmek isteyen Christy hayal gücünün yardımı ve kendine olan güveninin artması ile kendini yeniden yaratıyor, uydurma bir kahramanken gerçek bir yiğit olarak sahneden çıkıyor.

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu 2016 – 2017 sezonunda, bünyesine kattığı yeni oyuncularla çalışmalarına devam ediyor. Yeni sezon oyun hazırlıklarına başlayan Topluluk önümüzdeki günlerde yeni oyunlarıyla, kentlinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.741 kez okundu